Investiční skupina Miton spustila nový projekt, který nabízí přehled operativních leasingů

Miton – partneři
0Zobrazit komentáře

Po nedávno spuštěném carsharingu Smilecar z rukou Leo Expressu, další služby na sdílení aut HoppyGo od CreativeDock, se objevil první projekt v tomto segmentu i mezi startupy jablonecké investiční skupiny Miton, která na něm spolupracuje se spoluzakladatelem a nynějším CEO, Františkem Peterkou – ten k němu přešel ze serveru Prodeti.cz, který nedávno koupila Mall Group.

Novinka se jmenuje Driveto.cz a přináší na trh jednoduché porovnání většiny dostupných nabídek operativního leasingu pro soukromé i firemní automobily. Srovnávat lze podle akčních nabídek, okamžitého odběru nebo zcela nových vozů na trhu, a to od leasingových společností jako Sixt, IMOFA, ČSOB nebo LeasePlanGo.

tunnel1

Přečtěte si takéElon Musk odhalil detaily své nové firmy, se kterou chce zrychlit stavbu tunelů až o 1000 procentElon Musk odhalil detaily své nové firmy, se kterou chce zrychlit stavbu tunelů až o 1000 procent

Výhoda operativního leasingu oproti klasickému spočívá v tom, že jsou auta v ceně plně pojištěna (včetně havarijního pojištění) a mnohdy je k nim zajištěn i servis, a to včetně věcí jako je výměna oleje nebo pneumatik. V detailu každé nabídky je poté přehled o vozu, možný roční nájezd, přehled několika variant leasingu podle výše spoluúčasti na havarijním pojištění nebo servisních úkonů a samozřejmě informace o poskytovateli úvěru.

driveto2

Miton se tak snaží postupně budovat jak podrobný katalog všech vozidel v nabídce, tak firem, které financování nabízejí. Za zprostředkování jednotlivých leasingů má pak investiční společnost podíl za zprostředkování.

Další navazující služby

V blízké budoucnosti by chtěl Miton všechna auta zákazníkům doručovat až k prahu jejich dveří a na Driveto.cz napojit další služby, které by měly samotný nákup usnadnit. K tomu dodává CEO služby, František Peterka:

„Podrobně mapujeme trh s prodejem automobilů, aby u nás zákazníci našli nejvýhodnější nabídky. Díky nim už letos plánujeme sjednat operativní leasing na více než 2 500 aut a příští rok nejméně dvakrát tolik a expandovat na zahraniční trhy. Naším cílem je stát se prvním místem na internetu pro všechny, kteří chtějí brázdit silnice za volantem nejmodernějších vozů všech kategorií za skvělé ceny.“

peterk

Spoluzakladatel a CEO Driveto.cz, František Peterka

Diskuze (0)

Novinka

Anonym