Český startup Spaceti získává od Ondřeje Fryce a Radomíra Čecha investici ve výši 28 milionů Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

Spaceti team
0Zobrazit komentáře

Český startup Spaceti, který vyvíjí vlastní hardware i software s cílem lidem zefektivnit a zpříjemnit čas, který tráví uvnitř budov, vítá na palubě prvního investora. Startup jehož lokační rešení během několika hodin zajistí, že tým firmy je schopen vytvořit vlastní pokrytí umožňující lidem navigovat se k bodům zájmů, k sobě navzájem nebo najít bezpečnou cestu ven v případě krizových situací, čímž zároveň šetří provozní náklady budov a usnadňuje práci Facility managementu, totiž právě ohlásil investici ve výši 28 milionů Kč. A to konkrétně od fondu Reflex Capital a marketingovou agenturou Fast Forward/Y&R. 

luptak

Přečtěte si takéEtický hacker Pavol Lupták: Anonymní kryptoměny a decentralizace služeb způsobí do pár let kolapsEtický hacker Pavol Lupták: Anonymní kryptoměny a decentralizace služeb způsobí do pár let kolaps

Právě za prvním jmenovaným subjektem nestojí nikdo jiný, než český podnikatel a zakladatel Mall.cz Ondřej Fryc, který se po prodeji svého podílu v Mall věnuje právě investicím do nadějných internetových firem. To potvrzují například i jeho investice do projektů jako: Apiary, ProductBoardRekola.cz, Shopsys nebo Apifier.

 „Ve Spaceti, které má ambice osazovat svým produktem budovy moderních developerů po celém světě, již nyní pracují odborníci z devíti zemí. Je nám potěšením podporovat takto skvělý tým,” říká k investici Ondřej Fryc, původní zakladatel eshopu Mall.cz a nyní zakladatel fondu Reflex Capital.

Zakladatel Spaceti Max Verteletskyi pak k investici dodává…

„Raný rozvoj firmy jsme se i přes řadu investičních nabídek rozhodli utáhnout z vlastních zdrojů. Pro aktuální fázi vývoje společnosti jsme zvolili investory s podnikatelskou zkušeností sdílející naši vizi. Investorům a lidem okolo nás jsme velmi vděční za podporu. Je to skvělý týmový úspěch, který pomůže zrychlit růst společnosti. Je jen otázkou času, kdy se technologie jako Spaceti stane standardem ve většině komerčních nemovitostí na celém světě,”

spaceti

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym