Český Avast loni utržil téměř 17 miliard korun

Michal PtáčekMichal Ptáček

avast-prague-hq-main
0Zobrazit komentáře

Česká technologická společnost Avast vyvíjející stejnojmenný antivirový software, má za sebou další, z pohledu čísel úspěšný rok. Za rok 2016 totiž dle oficiálních čísel dosáhla v tržbách na 714 milionů dolarů, v přepočtu tedy zhruba 16,8 miliard korun! Zisk EBITDA pak dosáhl 353 milionů dolarů.

kiwi

Přečtěte si takéBrněnský letenkový startup Kiwi.com otevírá nové kanceláře v BarceloněBrněnský letenkový startup Kiwi.com otevírá nové kanceláře v Barceloně

„Máme za sebou skvělý rok, včetně akvizice AVG, a když se podíváte na finanční výsledky samotného Avastu za posledních pět let, uvidíte nejsilnější růst v našem oboru podnikání. Jsem opravdu hrdý na celý náš tým a chci všem poděkovat. Integrace obou firem jde hladce, dokonce jsme v tuto chvíli dál, než jsme plánovali. Naším dalším cílem z pohledu tržeb je stát se světovou jedničkou mezi bezpečnostními firmami,“ říká generální ředitel Avastu Vince Steckler

Cíle firmy, jejíž produkty využívá celosvětově zhruba 440 milionů uživatelů, jsou pak do budoucna stále stejné. Tj. zaměřovat se i nadále na digitální bezpečnost a vývoj vlastních bezpečnostních řešení na bázi strojového učení nové generace a to jak pro klasické počítače, tak mobilní zařízení. 

avast

Jeden z nedávno představených produktů Avastu pro blokování nevyžádaných hovorů

K tomu samozřejmě nemálo napomáhá i loni uskutečněná akvizice dříve konkurenčního AVG, za které Avast neváhal zaplatit 1,3 miliardy dolarů, a se kterým společně od akvizice předložili už 246 patentových žádostí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym