Česká Etnetera, vyvíjející mobilní a webové aplikace, dosáhla téměř čtvrtmiliardového obratu

palicka_etnetera
0Zobrazit komentáře

Téměř dvacetiletá pražská společnost Etnetera, která je jedním z předních hráčů mezi vývojem mobilních a webových aplikací, se za minulý rok v rámci obratu přiblížila takřka čtvrtmiliardě korun. Přesněji 213 milionům, což je o 18 procent více než v roce předcházejícím.

Etnetera má momentálně na 150 zaměstnanců a mezi její klienty se řadí například Škoda Auto, Fortuna, Česká Spořitelna nebo Air Bank. V posledním roce se firma vedená výkonným ředitelem, Martinem Paličkou (foto nahoře), mimo jiné soustředila především na stávající klienty a také rozvoj týmu, k čemuž ostatně Palička dodává:

visualstudio

Přečtěte si takéMicrosoft po letech konečně vydává své Visual Studio pro vývojáře i na platformě MacMicrosoft po letech konečně vydává své Visual Studio pro vývojáře i na platformě Mac

„Už 20 let se držíme jednoduché strategie: preferujeme dlouhodobá partnerství a kvalitně odvedenou práci před skokovým růstem. Občas se ale bohužel stáváme svědky toho, že firmy upřednostní nejnižší nabídkovou cenu bez ohledu na rozsah a kvalitu řešení. I to je jeden z důvodů, proč nyní chceme hledat nové klienty v zahraničí. K jejich akvizici by měl nejvíce přispět náš mobilní vývoj či nástroj pro zátěžové testování Smartmeter.io.”

Provozní zisk firmy pak vzrostl meziročně o 8 % na 35 milionů Kč.

etnetera

Kanceláře Etnetera v pražských Holešovicích

Diskuze (0)

Novinka

Anonym