Takto by mohla vypadat nová podoba Macu Pro s plně upravitelným hardwarem

macpro3
0Zobrazit komentáře

Jako s každým novým produktem Applu, přichází i spousta spekulací, dohadů a konceptů toho, jak by asi mohla novinka vypadat, jaké bude mít parametry a kolik bude stát. Jinak tomu není ani v případě Macu Pro, jehož nová verze nahrazující futuristický tvar tubusu byla potvrzena na začátku dubna – další detaily ovšem Apple nesdělil a jisti si nejsme ani datem vydání.

Chvilku poté se ovšem objevil první a velmi zajímavý koncept od německých designerů z CURVED/labs, kteří předpokládají, že by další verze Macu Pro mohla být plně modulární, tedy upgradovatelná. Stávající Mac Pro má totiž takový tvar a uspořádání komponentů, že je takřka nemožné cokoliv změnit a zároveň působí značné problémy s přehříváním celého zařízení.

ipovfounder

Přečtěte si takéČeský startup vytvořil bota, který je schopen porovnávat nabídky povinného ručení automobiluČeský startup vytvořil bota, který je schopen porovnávat nabídky povinného ručení automobilu

Vyměnit/přidat by v tom případě šlo jednoduše další paměť, SSD disk, alternativní grafickou kartu do jednoho ze dvou slotů apod. V konceptu nechybí ani standardní porty USB-C, USB-A, HDMI, vstupy pro mikrofon a sluchátka nebo novinka, tlačítko pro spuštění Macu Pro za pomocí otisku prstu přes Touch ID.

macpro

Souběžně s vydáním Pro by se podle CURVED/labs měl objevit i zcela nový, 27 palcový Cinema Display, jehož původní produkci Apple již před několika lety zastavil. Tak nebo tak, podobných novinek se nedočkáme pravděpodobně ještě další 1-2 roky, jelikož odhadované datum vydání je druhá polovina roku 2018, až první půlka 2019.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym