Startupy z Bratislavy, Vídně nebo Prahy ujedou přes tři sta kilometrů na kole, aby podpořily gramotnost dětí v zemích třetího světa

0Zobrazit komentáře

Zahodit notebook a vyrazit na 320 kilometrů dlouhou štreku. Na kole a s časovým limitem tří dnů. Takovým způsobem už od roku 2012 funguje londýnská iniciativa s názvem TechBikers, která tímto netypickým způsobem podporuje rozvoj gramotnosti dětí v zemích třetího světa prostřednictvím charitativní organizace Room to Read.

kiwi

Přečtěte si takéBrněnský startup Kiwi.com dosáhl loni na tržby ve výši 8 miliard KčBrněnský startup Kiwi.com dosáhl loni na tržby ve výši 8 miliard Kč

Od 12. do 14. května tak bude možné na trase mezi Vídní, Bratislavou a Budapeští zahlédnout peloton čítající 60 cyklistů, kde se objeví podnikatelé, investoři a startupy z Bratislavy, Vídně, Budapešti, Londýna a dost pravděpodobně i z Prahy.

„V tuto chvíli máme účastníky z technické komunity z Londýna a třech zmíněných měst. Zároveň je stále volných ještě 10 míst pro zájemce o jízdu na kole a jedno místo pro sponzora. Možná si tedy svoje zastoupení najde i Praha,“ říká Pierre Charvet, lídr projektu TechBikers.

Účastník přitom nemusí být žádný profesionální biker. Cílem iniciativy je prožít zábavný a netradiční víkend a přispět na výstavbu škol a knihoven v rozvojových zemích. Za vznikem tohoto projektu stojí zakladatel Google Campusu Eze Vidra spolu s bývalým zástupcem ředitele Tech City UK Benjaminem Southworthem, zakladatelem Decision Analytics Abrahamem Choiem a zakladatelem startupu Shaken Markem Jenningsem.

Přihlásit se může kdokoliv pohybující se v oblasti startupů, vývoje, technologií a příbuzných oborů. Podmínkou je uhrazení poplatku ve výši 300 euro a zároveň se očekává, že každý účastník získá pro Room to Read ještě minimálně dalších 300 euro, a to v podstatě libovolným způsobem. Sami organizátoři radí například prodej upečených sušenek, tvorbu e-mailových templatů nebo sponzoring. Cílem TechBikers je do konce roku 2017 získat alespoň 1 milion eur.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym