Nový Mac Pro skutečně bude

Filip HouskaFilip Houska

apple-11
0Zobrazit komentáře

Ti, kteří alespoň jedním okem sledují světové technologické dění už to ví, ovšem pro ty, kteří to nepostřehli, mluví titulek za vše – aktualizovaná verze stolního počítače od Applu, Mac Pro, se stane brzy skutečností.

I když Apple Mac Pro již nyní z hlediska vnitřností a ceny aktualizoval a po 1 208 dnech (od prosince 2013) se svým profesionálním stolním počítačem nějak pohnul, tak se veřejnost upíná na jinou věc – nový design a prakticky zcela obměněný stroj. A to Apple nyní hloučku vybraným novinářům ve svých laboratořích potvrdil s dodatkem, že se nebude jednat jen o Mac Pro.

apple11

Přečtěte si takéApple začíná vyvíjet své vlastní grafické čipy pro budoucí iPhony a iPadyApple začíná vyvíjet své vlastní grafické čipy pro budoucí iPhony a iPady

Podle všeho se v Applu usilovně přemýšlí o aktualizování celé řady svých stolních „pro“ počítačů. Změna se tedy bude týkat i iMacu, jenž by měl projít updatem již letos a přijít by měl i externí displej, od kterého v minulosti cupertinská společnost upustila.

12093390296_f8b634640f_h

Otázkou nyní zůstává, kdy nový Mac Pro spatří světlo světa. Rozhodně to nebude letos, což Phil Schiller (SVP marketingu), Craig Federighi (SVP softwarové inženýrství) a John Ternus (SVP hardwarové inženýrství) potvrdili, a tak se dá čekat – jelikož již nyní operují s návrhy –, že novinka se veřejnosti představí v roce 2018. Důležitou zprávou však je, že Apple na tento výbavou nejlepší Mac nezanevřel.

Foto: Apple, Paul Hudson / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym