Na Slacku si nyní můžete nastavit vlastní status informující o tom, co právě děláte

Filip HouskaFilip Houska

041417_x1
0Zobrazit komentáře

Oblíbená komunikační služba pro týmovou spolupráci Slack, do svého rozhraní přidala poměrně dost užitečnou funkcionalitu, díky které je možné rychle ověřit, co váš kolega aktuálně dělá.

Slack totiž nově umožňuje přidání krátkého statusu (do 100 znaků) + jakékoliv emotikony. Tím získá druhá strana přehled o tom, zdali máte čas na práci, respektive kdy čas na práci budete mít.

macpro3

Přečtěte si takéTakto by mohla vypadat nová podoba Macu Pro s plně upravitelným hardwaremTakto by mohla vypadat nová podoba Macu Pro s plně upravitelným hardwarem

Statusy není nutné nejen manuálně vytvářet, ale také vybrat jeden z pěti přednastavených (In a meeting, Commuting, Out Sick, Vacationing, Working remotely). Následně se budou tyto kratičké informace o aktuálním (nebo plánovaném) stavu uživatele zobrazovat jak v levém sloupci s výčtem lidí na konkrétní adrese, tak i v rámci chatového rozhraní.

041417_x2

Novinka je implementována do desktopové, mobilní a browserové verze služby.

Spolupráce s aplikacemi

Uveřejňování individuálních statusů funguje i s různými aplikacemi (například Zenefits či Meekan), které se Slackem spolupracují. Mimo jiné je také implementována funkce, která rozpozná, zdali dotyčný právě vede videohovor a na základě této informace status upraví.

041417_x2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym