Miliardář Michal Zámec a jeho e-shop s parfémy Notino vstupuje do Německa nákupem sítě parfumerií

zamec

35letý miliardář Michal Zámec, vlastník e-shopu Notino

0Zobrazit komentáře

Brněnské Notino (dříve Parfums.cz), které v roce 2004 založil miliardář Michal Zámec, se během posledních let rozrostlo do 14 různých zemí, ve kterých společně s Českem generuje takřka 6 miliard korun obratu ročně. Agresivní růst ale podle Zámce rozhodně nebude polevovat a proto pokračuje další expanze, tentokrát do německého Stuttgartu.

Tam se podařilo Notinu dostat díky akvizici 75 procent v německém řetězci rodinných parfumerií Mussler Beauty. Zbývající 25% podíl tak zůstane stále v rukou majitele, Matiasse Musslera, který si udrží post ředitele a zároveň bude kontrolovat Notino na německém a rakouském trhu. Partnerství by mělo mimo jiné sloužit i k rozjetí zcela nové sítě obchodů, které budou přibližně v padesátce lokací po celé Evropě.

daptlymirror_main1000px

Přečtěte si takéNový startup Daptly vytváří zrcadlové displeje pro chytrou domácnost, které lze ovládat hlasem a gestyNový startup Daptly vytváří zrcadlové displeje pro chytrou domácnost, které lze ovládat hlasem a gesty

Mussler Beauty funguje již takřka 82 let a operuje s obratem kolem 320 milionů korun. Naopak pro Notino znamenal loňský podíl celkových tržeb v rámci Česka přibližně 1,2 miliardy korun, tedy o asi 35 % více než v roce předcházejícím. Michal Zámec, zakladatel Notina (Parfums.cz) k tomu dodává:

„Touto akvizicí chceme výrazně urychlit náš růst na německém trhu, který je pro nás z hlediska velikosti a geografické blízkosti mimořádně zajímavý a strategicky důležitý.“

notino

Foto: Mussler Beauty, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym