Mastercard testuje nové platební karty, se kterými je možné zaplatit pomocí otisku prstu

mastercard
0Zobrazit komentáře

Ve finančním sektoru se pomalu schyluje k dalším zásadním změnám. Po postupných experimentech různých startupů s nahrazením klasických platebních karet do jejich modernější a bezpečnější podoby, se do inovací pustila i jedna z největších kreditních společností na světě, Mastercard.

Ta začala testovat novou technologii platebních karet, které pro autorizaci platby u obchodníka nevyžadují ani zadání PIN kódu, ani podpis, a to v jakékoliv částce. Autorizace totiž probíhá v mnohem bezpečnější formě – pomocí otisku prstu, který stačí držet na vyznačeném místě karty při jakékoliv platbě.

mockupmacos

Přečtěte si takéDíky této službě si můžete online vyzkoušet prostředí kultovního Mac OS z 80. a 90. letDíky této službě si můžete online vyzkoušet prostředí kultovního Mac OS z 80. a 90. let

Služba je momentálně testována v jihoafrickém Johannesburgu za pomoci několika partnerů mezi bankami a ze své podstaty řeší především rostoucí případy zneužití karet, které jsou standardně chráněny pouze potencionálně zjistitelným PIN kódem, případně náhodnou kontrolou dalšího dokladu či podpisu, který často vůbec nemusí sedět s podpisem na kartě.

Zásadní výhodou této technologie je to, že není potřeba aktualizovat celou síť terminálů, protože jde o funkci přímo integrovanou do stávajícího systému karet. Naopak nevýhodou může pro některé uživatele být nutnost osobní návštěvy banky a průchod celého procesu pro nastavení identifikace před vydáním karty. V příštích měsících by měly první testy proběhnout i v Evropě a Asii, zmiňuje Mastercard.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym