EU plánuje již tento rok snížit přemrštěné poplatky za roaming po celé Evropě

Mockup Ios Mobile App Iphone Ui Technology
0Zobrazit komentáře

Každý, kdo cestuje po světě, ale především po Evropě, to zná – na místě si buď musí vyřizovat novou sim kartu s místním číslem nebo se přizpůsobit nesmyslným cenám operátora za roaming, který hlavně v případě internetového připojení dosahuje na astronomické částky. Situace by se ale podle všeho měla ještě v průběhu tohoto roku změnit.

Evropská Unie totiž ustanovila nová pravidla pro mezinárodní roaming po celé Evropě, respektive ve všech členských státech. Ten sice nebude zcela zdarma, ale bude nastaven na nižší ceny. To konkrétně znamená, že za minutu hovoru zaplatí operátor jinému operátorovi nejvíce 0,032 eur (0,85 Kč), za jednu sms 0,01 eur (0,26 Kč) a to nejdůležitější, 7,7 eur, tedy 204 korun za 1 GB dat.

tagdat

Přečtěte si také17letá studentka získala 280 tisíc dolarů na aplikaci, která konkuruje Yelpu a jeho hodnocením17letá studentka získala 280 tisíc dolarů na aplikaci, která konkuruje Yelpu a jeho hodnocením

Jaké budou finalní podmínky pro zákazníky si budeme muset počkat. Nové podmínky budou platné od 15. června 2017. Cena za data by se navíc měla v následujících letech neustále snižovat a v roce 2022 dosáhnout zhruba třetinové hranice.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym