Elon Musk řeší kuriózní problém. Zaměstnanci jeho Tesly totiž doslova bojují o parkovací místa

Jiří SvobodaJiří Svoboda

tesla
0Zobrazit komentáře

Elon Musk sice neúnavně podniká kroky k dobývání vesmíru a globálně proměňuje oblasti dopravy i energetiky, jen pár metrů od jeho pracoviště ale zuří vskutku kuriózní problém. V továrně jeho automobilky Tesla v kalifornském Fremontu totiž pracuje kolem 6000 zaměstnanců, avšak na přilehlém parkovišti je jen 4500 parkovacích míst. A to se pochopitelně neobejde bez komplikací.

kratky3

Přečtěte si takéOndřej Krátký z Liftago: Jdeme si pro profit přes korporátní segment a do konce roku dobudeme trhOndřej Krátký z Liftago: Jdeme si pro profit přes korporátní segment a do konce roku dobudeme trh

Zprávu o tom, jakému problému skutečně Tesla čelí, přinesl The Wall Street Journal. Protože místo na rozšíření parkoviště zde není, denně zde pracovníci bojují o každý centimetr. Zoufalá situace si žádá zoufalá řešení a tak někteří uzavírají dohody s kolegy z nočních směn, jiní auta parkují na místech pro postižené či motorky nebo auta nechávají na ostrůvcích a obrubnících. Ti nejzoufalejší pak prý dokonce do práce jezdí v brzkých ranních hodinách, aby zabrali včas místo a v autech následně chvíli před prací spí.

Celý vzniklý zmatek asi nejlépe dokumentuje instagramový účet Tesla Parking Lot, který téměř před rokem založil jeden ze zaměstnanců Tesly. Mezi desítkami příspěvků s auty zaparkovanými všemi možnými i nemožnými způsoby jsou zde k vidění také fotky toho, jak vyostřená někdy situace může být.

it might be time for some team bonding….. #boxedinattesla

A post shared by Tesla Parking Lot (@teslaparkinglot) on

Tesla se už pochopitelně snažila situaci nějak pomoci. Ve Freemontu tak fungují autobusy, které zaměstnance rozvážejí po okolí, to však problém neřeší a pouze ho přesouvá jinam. Na autech se také začaly objevovat papírky s označením „Tesla Parking Violation“, které ale nemají žádnou právní moc a jsou tak zaměstnancům jen pro smích.

at least we’re learning how to share

A post shared by Tesla Parking Lot (@teslaparkinglot) on

Řešení ve světě už existují

Za účelem zmírnit obdobný problém, tedy nedostatek parkovacích míst, přitom ve světě už existují různé koncepce, které by mohly pomoci i ve Freemontu. Nabízí se například vybudování podzemních garáží, nebo větší využívaní forem sdílené dopravy, například prostřednictvím služeb Uber nebo Lyft.

Podobná řešení už mimo jiné existují i u nás v České republice. Například české Liftago totiž v rámci služby Liftago Business+ nabízí dopravu pro zaměstnance firem.

Foto: Tesla Parking Lot

Diskuze (0)

Novinka

Anonym