České vývojářské studio Cleevio má nového šéfa. Lukáše Stibora po deseti letech nahrazuje David Bezděka

Jiří SvobodaJiří Svoboda

ang
0Zobrazit komentáře

Pražské vývojářské studio Cleevio, který se již deset let zabývá vývojem mobilních aplikací všeho druhu, prožívá personální obměnu v nejvyšších místech. Spoluzakladatel projektu Lukáš Stibor (na fotce nahoře) odstupuje z funkce CEO, kde ho nahradí David Bezděka. Ten přišel do Cleevio před dvěma roky a doposud zastával místo Head of Business & Partnership.

Stibor své rozhodnutí dnes oznámil na LinkedInu a tvrdí, že pro jeho blízké okolí nebude překvapivé. Dosavadní práci se však nechystá zcela opustit a nadále bude figurovat v jiných entitách, které pod hlavičkou Cleevio za roky působení vznikly. Po boku Tomáše Turka tak zůstává na pozici COO startupu Angee, který vyrábí stejnojmenné chytré bezpečností zařízením a mimo jiné získal 531 tisíc dolarů v kampani na Kickstarteru.

techbikers

Přečtěte si takéStartupy z Bratislavy, Vídně nebo Prahy ujedou přes tři sta kilometrů na kole, aby podpořily gramotnost dětí v zemích třetího světaStartupy z Bratislavy, Vídně nebo Prahy ujedou přes tři sta kilometrů na kole, aby podpořily gramotnost dětí v zemích třetího světa

Stejně tak bude pomáhat s provozními úkony a HR v GAMEE, multiherní platformě pod vedením CEO Boženy Řežábové. Ta jen před několika málo dny získala investici ve výši 2,2 milionu eur a připisuje si na konto více než 4 miliony aktivních hráčů měsíčně.

“ Společně jsme vytvořili spousty projektů a aplikací, pro malé i velké klienty, od globálních konglomerátů po startupy. Jsem neskutečně hrdý na náš tým a na všechno co jsem za tu dobu dokázali,“ napsal Stibor ve svém oznámení.

cleevio

Lukáš Stibor

Lukáš Stibor už od čtrnácti let vydělával na webových aplikacích. Cleevio pak tvořil v kooperaci s Miroslavem Chmelkou od roku 2006, kdy ještě oba studovali na gymnáziu.  Hned po maturitě, v prosinci 2008 své podnikání zoficializovali. V roce 2013 spustili úspěšnou finanční platformu Spendee, která s více než dvěma miliony stažení dostala studio do povědomí širší veřejnosti. Do dnešního dne vytvořili přes 40 různých aplikací, které si celkově stáhlo přes 5 milionů lidí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym