Český Avast vytvořil iPhone aplikaci, která vás zbaví nevyžádaných telemarketingových hovorů

Michal PtáčekMichal Ptáček

avast

Jeden z nedávno představených produktů Avastu pro blokování nevyžádaných hovorů

0Zobrazit komentáře

Nevyžádané telefonáty od telemarketingových firem, operátorů nebo různých pochybných finančních poradců, jsou nepříjemným problémem, kterému čelí pravděpodobně každý z nás. Proto se v poslední době doslova jako houby po dešti začaly objevovat mobilní aplikace, například námi nedávno představené Zvednout to?, které tento problém řeší a to tak, že „závadné“ číslo rozpoznají a následně ho označí, případně rovnou zablokují.

taxifytop

Přečtěte si takéRoman Sysel z Taxify: Chceme porážet veškerou konkurenci a být v globální top trojceRoman Sysel z Taxify: Chceme porážet veškerou konkurenci a být v globální top trojce

Nyní do těchto vod vstupuje i český antivirový gigant Avast, který představuje iOS aplikaci Avast Call Blocker. Ta údajně využívá k identifikaci telemarketingových čísel vlastní pokročilou technologii strojového učení, kterou se Avast údajně chystá i patentovat.

Technologie pak konkrétně zkoumá chování daných hovorů a zároveň využívá veřejných zdrojů a databází, díky čemuž na telemarketingové hovory upozorňuje nebo je automaticky blokuje a zároveň umožňuje vytvářet seznam nežádoucích osob a čísel.

“Aplikace umožňuje automaticky blokovat telemarketingové a nevyžádané hovory bez narušení soukromí uživatele. K identifikaci nechtěných hovorů využívá technologii, o jejíž patentování jsme požádali,” řekl prezident mobilní divize Avastu Gagan Singh.

Aplikaci lze pak po dobu jednoho měsíce používat zdarma, s tím, že následně uživatel platí 8,99 EUR ročně.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym