Apple u nových Macbooků pravděpodobně brzy oživí populární MagSafe

Michal PtáčekMichal Ptáček

MagSafe
0Zobrazit komentáře

Nové Macbooky, které Apple odhalil v říjnu loňského roku, kromě vylepšeného a odlehčeného designu nebo dotykového touch baru přinesly i spoustu novinek, které fanoušci značky do dneška nesou velmi nelibě.

Jednou z nich je bezesporu absence konektoru MagSafe, který se stal od roku 2006, kdy byl oficiálně představen jednou z nejpopulárnějších součástí předchozích řad Macbooků. A to díky svému magnetickému mechanismu, který například zabraňuje tomu, aby Macbook položený na stole při zachycení o kabel spadl na zem.

zvednoutto

Přečtěte si takéČeská appka Zvednout to? umí nově blokovat otravné telefonáty a hlásit podezřelé kontaktyČeská appka Zvednout to? umí nově blokovat otravné telefonáty a hlásit podezřelé kontakty

Podle posledního dění to ale vypadá, že by se populární vychytávka, která byla nahrazena USB-C konektorem v budoucnu mohla do dalších Macbooků vrátit. Apple si totiž podle všeho patentoval MagSafe adaptér upravený právě pro USB-C, což napovídá scénáři, že gigant z Cupertina má pravděpodobně v plánu v budoucnu začít nabízet MagSafe jako dodatečný doplněk.

To už nějaký čas mimo jiné dělají výrobci třetích stran, kteří vlastní, neoriginální variantu MagSafe pro nové Macbooky prodávají. Tak jako například v případě doplňku s názvem Snapnator, který na Kickstarteru od uživatelů vybral neuvěřitelných 378 tisíc dolarů, v přepočtu zhruba 9,4 milionů Kč.

snapnator1

Prozatím se majitelé nových Macbooků musí spokojit s výrobky třetích stran. Na fotce: Snapnator

Diskuze (0)

Novinka

Anonym