Zakladatel startupu Oculus VR, Palmer Luckey, po 3 letech odchází z Facebooku

palmerluckey
0Zobrazit komentáře

Teprve 24letý Palmer Luckey si ušel za několik posledních let dlouhou cestu, vedenou přes roky dřiny, úspěšný prodej firmy, až k nezdarům, které ho jeho vlastní vinou stály nejen cennou reputaci v technologickém světě, ale nyní i místo v jedné z nejbohatších firem. Luckey totiž takřka po 3 letech opouští sociální síť Facebook, kam se dostal po 2 miliardové akvicizi celého startupu Oculus, vyvíjejícího technologie pro virtuální realitu.

Po několik posledních let tak Palmer Luckey pracoval na rozvoji technologie přímo uvnitř Facebooku a jeho Oculus VR. Těsně kolem doby, kdy se Oculus Rift dostal do prodeje, začala v USA i prezidentská kampaň, ve které Luckey zásadně nesouhlasil s Hillary Clintonovou. Vložil tak peníze do projektu, jenž měl za cíl vytvářet obsah, který možnou prezidentku zesměšňoval. Na to se později přišlo a v očích veřejnosti Palmer Luckey klesl až na pomyslné dno.

111

Přečtěte si takéPodívejte se na nejzásadnější momenty, kterými Steve Jobs zachránil Apple před krachemPodívejte se na nejzásadnější momenty, kterými Steve Jobs zachránil Apple před krachem

Projektu daroval celkem 10 tisíc dolarů a jakmile na vše přišla veřejnost, snažil se vykličkovat dlouhým omluvným oznámením, což mu bohužel nepomohlo – známosti s těmi nejdůležitějšími lidmi v jeho okolí se roztříštily a volalo se po jeho odchodu z Facebooku. Vedení sociální sítě ovšem ve včerejším oznámení nechtělo potvrdit, zda Luckey odešel sám nebo byl důvod jinde.

Od té doby několik měsíců Palmera Luckeyho nikdo pořádně neviděl, a to ani na konferenci, kde měl osobně představit novou verzi zařízení – místo něj se totiž objevil Mark Zuckerberg. Úplně zastavil i komunikaci s veřejností prostřednictvím svých účtů na sociálních sítích, kde se naposledy objevil text jeho omluvy.

palmerluckey

Poslední kroky před propuštěním

Na počátku letošního roku se jen společně s Zuckerbergem ukázal u soudního procesu ohledně jeho porušení smlouvy o mlčenlivosti, kde byla Facebooku nařízena pokuta ve výši 500 tisíc dolarů. Na tříleté výročí založení Oculusu přímo Palmer Luckey osobně doručil jedno z prvních zařízení Oculus Rift – bylo to tak jeho jisté rozloučení s touto etapou života.

Foto: Teodor Bjerrang / Flickr, Oculus VR

Diskuze (0)

Novinka

Anonym