S tímto gadgetem můžete pomocí iPhonu natáčet 360 videa

Filip HouskaFilip Houska

insta360nano_1xx
0Zobrazit komentáře

VR videa a vizuální obsah pod 360stupňovým úhlem již nejsou ničím neobvyklým. Podporuje je mnoho platforem v čele s YouTube nebo Facebookem, avšak ještě donedávna nebylo mobilní příslušenství k této technologii zrovna nejlevnější. To se postupně mění, jelikož díky tomu, jak se celá technologie stává masovější, lze v poslední době najít už i cenově rozumné alternativy.

Za poměrně přijatelnou cenu 199 dolarů (v českých podmínkách produkt nabízí za cenu okolo 6 tisíc například Mall.cz nebo Alza.cz) totiž Arashi Vision, startup specializující se na produkty pro VR video, nabízí doplněk pro iPhony pod názvem Insta360 Nano, pomocí kterého lze pořizovat záběry v pojetí virtuální reality.

1

Přečtěte si takéTyto boty objednají pizzu pouhým stisknutím tlačítka na jazykuTyto boty objednají pizzu pouhým stisknutím tlačítka na jazyku

Insta360 Nano je malý „fish-eye“ gadget vybavený dvojicí kamerových čoček umístěných na přední a zadní straně, 800mAh vestavěnou baterií a slotem až pro 64GB microSD karty, jenž se pomocí Lightningu připojuje k iPhonu (modely 6 a výše).

insta360nano_1

Po připojení a stažení dedikované aplikace z App Store má pak uživatel možnost pořizovat zajímavé záběry jako time-lapse a 360stupňový obsah o rozlišení až 3040 x 1520. Podporováno je i živé streamování na sociální sítě (Facebook, Twitter) nebo YouTube. Sympatickým prvkem je i možnost vytvoření jednoduchého VR headsetu přímo z krabice, ve které se zařízení nachází.

insta360nano_3

Model Nano, který se svými sourozenci Pro, Air a 4K tvoří ucelený sortiment VR příslušenství pod značkou Insta360, patrně nelze řadit mezi profesionální nástroje, ovšem pro běžného „svátečního“ uživatele, který chce své zážitky jednou za čas zachytit v této poutavé podobě, se to jeví jako ideální gadget. Vedle cenovky tomu přispívá jak kompaktní velikost, tak i 70gramová hmotnost.

insta360nano_2

Foto: Insta360 Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym