Tato služba vám umožní nakupovat na zahraničních e-shopech, které běžně nedoručují do Česka

0Zobrazit komentáře

Přijímání balíčků ze zahraničí je pro mnoho lidí stále nepříjemným problémem – nejde totiž o samotný nákup, ale spíše o starosti ohledně možného vyměření cla či DPH, problémy s reklamacemi, ale i s dostupností dopravy do Česka jako takové. Například pro nákup ve specializovaných obchodech v USA je většinou potřeba americká nebo kanadská adresa, přes kterou je nutné balíček znovu přeposlat do dál.

Na poskytnutí takové fyzické adresy existuje hned několik služeb, mezi kterými je například i před 2 lety prodané Shipito čechoameričana Johna Vanhary – bohužel obecně k tomu nejsou napojeny žádné další služby nebo je potřeba vlastní schránku pronajímat dlouhodobě. Jistou alternativu tak přináší nový startup Shippn, který nabízí jednorázové přeposílání balíčků ze zemí, které běžně nedoručují jinde po světě, než lokálně.

bobobox_1_1000px

Přečtěte si takéBrněnský Bobobox vyrábí výtvarné krabice pro děti s tvůrčími aktivitami na bázi předplatnéhoBrněnský Bobobox vyrábí výtvarné krabice pro děti s tvůrčími aktivitami na bázi předplatného

Nakoupit tak lze jednoduše například v Německu, Austrálii, USA nebo dalších 7 zemích, balíček doručit na adresu vybraného „hostitele“, který ho převezme, zkontroluje, přeměří a poté přepošle za jasně danou cenu do jakékoliv destinace na světě, včetně Česka. To vše se děje přímo v online rozhraní, přes které probíhá nejen kalkulace a komunikace, ale i celá platba.

shippn

Hostitelé, kteří takovou adresu poskytují, pak dostanou 50-60 % z poplatku, jenž služba vybírá. Za balíček menších rozměrů si tak, dle našich exkluzivních informací, jednotliví hostitelé vydělají v průměru 5-10 dolarů. Poštovné například z USA do Česka začíná zhruba na 20 dolarech, s tím, že doručení pak proběhne v rozmezí 2-5 dní od přijetí balíčku hostitelem.

Kontrola a bezpečnost jako hlavní cíl

Důležitým aspektem v celém procesu hraje ověření jednotlivých hostitelů, protože nikdo pravděpodobně nechce posílat balíček někomu, kdo se mu nezdá. Po přijetí zásilky na straně hostitele navíc proběhne základní kontrola balíčku, jeho přeměření, zvážení a následné zadání údajů do systému, kde už jen proběhne platba.

shippn3

Adresy ovšem nejsou nikde uvedeny veřejně – každý z hostitelů, který je v systému pro vybraná města, má svůj vlastní profil s ověřenou fotografií a identitou, takže si uživatelé vybírají, ke komu svůj balíček pošlou. Jakmile si vyberou, udají základní informace o prvním balíčku, autorizují platební kartu a získají adresu, na kterou mohou poslat jakýkoliv balík ve vybrané zemi.

Platba se pak hostiteli uvolní do 3 dnů od přijetí balíčku objednávajícím – celý systém navíc obsahuje hodnocení jednotlivých profilů a procesu doručení. Díky spolupráci s několika vybranými přepravními společnostmi navíc Shippn dokáže nabídnout lepší ceny, než jaké jsou běžně dostupné a zároveň umí pomoci s celním řízením – služba je ovšem stále ve vývoji a čekají ji další zásadní změny.

Foto: Smartmockups

Diskuze (0)

Novinka

Anonym