Sephora vydala aplikaci, která umí za pomoci rozšířené reality zkoušet kosmetické produkty

sephoraapp2
0Zobrazit komentáře

Snad každá žena se chce čas od času hezky nalíčit, ať už jen zkrášluje svůj každodenní vzhled nebo se chystá na společenskou událost. Touží na svou tvář promítnout nejnovější trendy, a tak investuje mnoho času, energie a peněz do kosmetiky, o které se domnívá, že by jí mohla pomoci. A potom následuje známý maraton – nalíčit, zhodnotit, odlíčit, oplakat a znovu.

Sephora tak přichází na trh s novou verzí aplikace, která může ženám tento proces výrazně usnadnit. Pomoci může ale i mužům, kteří například chtějí ženě pořídit rtěnku, ale nevědí, jaký odstín by jí pasoval. Díky aplikaci s názvem Visual Artist mají uživatelé možnost vyzkoušet si, jak by na konkrétním obličeji vypadaly různé produkty, ale zároveň se naučit i nové techniky nanášení make-upu či otestovat různé styly líčení bez toho, aniž by si na pleť reálně nanášely nějaké produkty.

jancharouz

Přečtěte si takéJan Charouz o připravovaném startupu SmileCar: Do roka chceme být největší carsharing v ČeskuJan Charouz o připravovaném startupu SmileCar: Do roka chceme být největší carsharing v Česku

Augmentovaná, neboli rozšířená, realita nachází čím dál tím větší uplatnění. Umožňuje doplnit reálný vizuál o nejrůznější digitální informace. Rozšířená realita našla po hrách a dalším zábavném obsahu svoje místo i v kosmetickém průmyslu. V aplikaci od Sephory si tak ženy vybírají ze třech variant podle toho, jaký typ líčení si chtějí vyzkoušet, princip však funguje stejně.

1

www.sephoravirtualartist.com

 

V první fázi je nutné nahrát nebo za pomoci webové kamery pořídit vlastní profilovou fotografii, či fotografii někoho, komu budete pořizovat dárek, a poté potvrdit, že aplikace dobře definovala okrajové body rtů a očí. Následně už jen vybíráte z nabídky barev a prvků, přičemž vždy dostanete kompletní výpis produktů, z nichž se daný vzhled skládá. A nakonec možná zjistíte, že byste v obchodě zbytečně utratili peníze za rtěnku, která vůbec nebude sedět.

3

www.theverge.com

Ke stažení: iOS / Android

Foto: YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym