Ruský strojvůdce vozí v rámci carsharingové služby BlaBlaCar cestující lokomotivou

Filip HouskaFilip Houska

locomotive-60539_1280
0Zobrazit komentáře

Jak již z názvu vyplývá, tak pařížský startup BlaBlaCar, který lidem nabízí možnost spolujízdy, využívá k převozu výhradně auta, nicméně v Rusku, kde tato služba funguje od roku 2014, to tak není úplně pravidlem.

Jeden ruský strojvedoucí ze samarského města Syzraň se totiž údajně rozhodl, že bude využívat k rostoucímu trendu carsharingu svou dieselovou lokomotivu a zaregistroval se na platformu BlaBlaCar, kde za nějakých 200 rublů, v přepočtu tedy zhruba 85 Kč, nabízí zájemcům 150kilometrovou cestu do Samary.

prusaforthewinx

Přečtěte si takéJosef Průša vyhrál cenu EY Začínající podnikatel roku 2016Josef Průša vyhrál cenu EY Začínající podnikatel roku 2016

Vedení BlaBlaCar, které o této skutečnosti informoval ruský server Roem, pochopitelně s tímto přístupem nesouhlasí, jelikož je služba založená na sdílení aut, a vyzvalo vynalézavého železničáře, aby tento prostředek již nevyužíval. Mezitím se však našel jeden „šťastlivec“, který měl možnost v lokomotivě cestovat.

„Jakmile jsem zavolal na uvedené číslo, osoba mi sdělila, ať na odvoz počkám na nádraží. Vysloveně mě to nepřekvapilo, avšak poté, co zmínil, že je vůz přistavený na čtvrté koleji, poněkud jsem znejistěl,“ říká Vladimir, první a patrně poslední cestující, a dodává, že skutečně nečekal, že se nepojede autem. „Pro jistotu jsem se toho strojvedoucího ještě zeptal, jestli je to opravdu BlaBlaCar, což mi potvrdil, nabídl termosku čaje a za 2,5 hodiny dovezl do Samary.“

I tento přístup veřejnost opět utvrzuje v tom, že „Rusko není pouze národ, ale i životní styl“.

blablacar

Diskuze (0)

Novinka

Anonym