Podívejte se na patent Applu, který nahrazuje trackpad MacBooku slotem pro iPhone

Filip HouskaFilip Houska

applepatent
0Zobrazit komentáře

V poslední době podniká Apple mnoho kontroverzních kroků, se kterými se veřejnost (alespoň momentálně) neztotožňuje. Typickým příkladem může být odstranění 3,5mm jacku z iPhonu 7 nebo eliminace konektoru MagSafe v rámci aktuálních MacBooků Pro. A zdá se, že odstraňování „potřebných“ prvků by mohlo pokračovat i do budoucna.

Cupertinskému gigantovi byl totiž během včerejška uznán patent, který se týká nahrazení trackpadů na MacBoocích místem, kam se vloží iPhone. V praxi by se patrně jednalo o situaci, kdy bude MacBook pouhým terminálem s tím, že vnitřnosti by nahrazoval zapojený iPhone, který by zároveň sloužil i pro dotykové ovládání.

tomascupr

Přečtěte si takéOnline supermarket Rohlik.cz loni utržil téměř miliardu KčOnline supermarket Rohlik.cz loni utržil téměř miliardu Kč

Ať už se tento návrh může zdát jakkoliv zvláštní, již dříve se objevily produkty, které koncept na podobné bázi podporují. Jedná se například o Elite x3 od HP, Atrix 4G od Motoroly nebo The Superbook, jenž minulý rok debutoval na Kickstarteru.

elitex3

iPad jako monitor

Uvedený patent však není jediný, který Apple v poslední době podal. Další věc, kterou by chtěl do budoucna u MacBooků nahradit, je pravděpodobně vestavěný displej, a to tak, že by počítač disponoval slotem pro vsunutí iPadu, který by sloužil jako monitor.

mbipad

Je však nutno dodat, že podání patentu neznamená, že firma bude tímto směrem stoprocentně plout. Je ovšem zajímavé nad něčím takovým uvažovat – situace, kdy nám Apple odebere trackpady a displeje u MacBooků a řekne nám, ať na jejich původní místa vsuneme jiná mobilní zařízení, je minimálně zarážející. Ostatně pokud by toho nějaká společnost byla schopna, tak jedině tato.

Foto: United States Patent and Trademark Office, HP

Diskuze (0)

Novinka

Anonym