Úklidový startup Helpling z dílen vlastníka DameJidlo.cz hlásí investici ve výši 11 milionů dolarů

helpling
0Zobrazit komentáře

Mezi novodobými startupy a jejich uživateli se v posledních letech stávají stále populárnější služby, které šetří čas a usnadňují život. Ať už je to boom s rozvozem jídla nebo potravin, masáže nebo servis auta až do domu a nebo úklid domácností a firem. Právě jeden z takových úklidových startupů původem z Německa zažívá boom na poli mezinárodní expanze.

Startup Helpling, který vznikl v roce 2014 v prostředí berlínské internetové společnosti Rocket Internet, která mimo jiné vlastní i české DameJidlo.cz, totiž v posledním kole nabral investici ve výši 11 milionů dolarů, tedy přes 275 milionů korun. Ty ho spolu s 59 miliony z minulosti řadí mezi startupy, které aspirují na miliardovou valuaci v dolarech.

j

Přečtěte si takéTento cestovatelský startup vám umožní ubytovat se přes den v luxusních hotelech za zlomek cenyTento cestovatelský startup vám umožní ubytovat se přes den v luxusních hotelech za zlomek ceny

Helpling momentálně funguje v 9 zemích a peníze použije především pro expanzi na další evropské a světové trhy. Podle spoluzakladatele, Benedikta Frankeho, by se navíc mohl startup v průběhu příštího roku poprvé přehopnout do černých čísel. Helpling si před necelými dvěma roky pořídil britský úklidový startup Hassle a zvažoval nákup amerického HomeJoy – ten ovšem i přes 40 milionů dolarů od investorů v roce 2015 skončil a z prodeje sešlo.

helpling

Díky prostupu na většinu nejzajímavějších evropských trhů se dá očekávat, že Helpling s akvizičními choutkami zamíří i do Česka, kde momentálně po ukončení startupu Vykonam.cz operuje především LidskaSila.cz Roberta Vojáčka, Michaely Somolové a Šimona Podlipského a několik dalších menších firem.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym