Kalifornská firma provádí jako jedna z prvních sportovní tuning elektromobilů Tesla

Jiří SvobodaJiří Svoboda

unplugged2
0Zobrazit komentáře

Doby, kdy byl tuning záležitostí pouze aut se spalovacími motory, jsou zřejmě definitivně pryč. Důkazem toho, jak může fungovat i byznys postavený na úpravách elektrických aut, je kalifornská firma Unplugged Performance. Jejím specifikem je, že se v současnosti specializuje na pouhá dvě vozidla: Tesla Model S a Model X. Brzy ale přijde na řadu i připravovaný Model 3.

Unplugged Performance vzniklo už v roce 2013 a od té doby provádí úpravy interiérů, exteriérů, kol, brzd nebo odpružení. Katalog firmy obsahuje různé položky – některá designová vylepšení lze pořídit už od 700 dolarů, většina má ale cenovku v řádech nižších tisíců dolarů. Mimo to jsou také v nabídce k nalezení již kompletní vozy, které lze pořídit za pakatel. Například původně testovací auto firmy lze koupit za necelých 100 tisíc dolarů, a to přesto, že jsou na něm vylepšení za 70 tisíc dolarů.

Liftago_Sexy

Přečtěte si takéPřepravním službám se v Česku daří. Liftago, Uber i Taxify vyrostly za rok o stovky procentPřepravním službám se v Česku daří. Liftago, Uber i Taxify vyrostly za rok o stovky procent

Tato skupinka tunerů může těžit i z velmi lukrativní pozice své dílny. Ta je totiž shodou okolností lokalizována hned vedle designového studia Tesly v části Hawthorne v Los Angeles. A co víc – jen o budovu vedle je sídlo SpaceX. I díky tomu se jim právě na tomto místě před pár týdny podařilo natočit záběry z připravovaného Tesla Modelu 3.

unplugged5
unplugged1
unplugged4
Foto: Unplugged Performance

Diskuze (0)

Novinka

Anonym