Intel za 15 miliard dolarů kupuje firmu, která kdysi pomohla vytvořit autopilota pro Teslu

teslatest
0Zobrazit komentáře

Na poli autonomních aut se pravděpodobně schyluje k dalším novinkám, protože mezi konkurenty v podobě Tesly, Faraday Future nebo i klasických automobilek, se chce zařadit jedna z největších IT společností, Intel. Ten totiž nyní za 15 miliard dolarů, tedy asi 380 miliard korun, odkoupil izraelskou společnost Mobileye, která se již přes 18 let soustředí na vývoj vlastních samořídících technologií. Mimochodem i těch, které ve vozech nyní využívá Tesla.

Již v minulém roce Intel přišel s prohlášení, že se chce v roce 2021 dostat na trh s technologií pro plně samořídící vozy. Mobileeye a Intel se tak setkali na výrobě speciálních čipů pro BMW, které chce první autonomní vozidla pustit do provozu již v průběhu tohoto roku, pro zákazníky pak o někokolik let později, zmiňuje server Reuters.

emblem2

Přečtěte si takéS tímto nástrojem si za pár minut vytvoříte logotyp a jednoduchý web pro svůj startupS tímto nástrojem si za pár minut vytvoříte logotyp a jednoduchý web pro svůj startup

Samotné čipy jsou pro Mobileeye stěžejní. Za jejich pomoci chce přispět firma k vývoji technologií, se kterými se bude možné automobilem nechat svézt bez nutnosti sedět na sedadle řidiče a všímat si okolí. To je momentálním zájmem všech hlavních hráčů na trhu. Vypadá to navíc, že by Mobileeye v nové spolupráci mohlo vyvinout zcela separátní technologii od té, která se nyní využívá v automobilech Tesly.

Snímek obrazovky 2017-03-14 v 8.40.45

Foto: MotorTrend

Diskuze (0)

Novinka

Anonym