Google v ČR spouští svůj prestižní akcelerátor, který láká na 50 tisíc dolarů a cestu do Silicon Valley

googlecampus
0Zobrazit komentáře

Jeden z největších gigantů sídlících poblíž amerického San Francisca, Google, si po dlouhé roky drží pod křídly svůj vlastní prestižní akcelerátor s názvem Launchpad. V Česku o něm nebylo nikdy moc slyšet, a to hlavně z toho důvodu, že byl dostupný pouze v Latinské Americe, Asii, Africe a v rámci Evropy v Polsku a Maďarsku. Nyní ovšem poprvé vstupuje další ročník i k nám.

V rámci Launchpad Accelerator se mohou až do 24. dubna přihlašovat startupy ze všech zmíněných zemí, které budou dále vyhodnoceny, s vybranými z nich bude uskutečněno online interview a ty nejlepší poté postoupí do prestižního programu. V tom se mohou těšit na úvodní dvoutýdenní cestu do sídla Googlu v Silicon Valley s možností setkání se s těmi nejlepšími programátory, designery nebo marketery a nepřetržitý mentoring s navazujícím šestiměsíčním programem.

spaceknowfounders

Přečtěte si takéČeský startup Spaceknow na analýzu satelitních snímků získává investici 4 milionů dolarůČeský startup Spaceknow na analýzu satelitních snímků získává investici 4 milionů dolarů

Mimo jiné je pro vybrané startupy k dispozici finanční podpora ve výši 50 tisíc dolarů, tedy asi 1,27 milionů korun, bez vzdávání se podílu ve firmě, pomoc s PR a kredit na produkty Googlu. Přesná kritéria pro přijímané startupy nejsou, většinou by ale již mělo jít o projekty ve fázi vývoje nebo prvotních fází po spuštění, s cílem dostat produkt mezi lidi.

googleacc2

Česko a zbytek Evropy s exkluzivním programem

V rámci evropských zemí, konkrétně tedy Polska, Maďarska a nově České republiky, se může navíc 10 vybraných startupů těšit na strávení šestiměsíčního intenzivního programu ve varšavském Google Campusu, kde budou mít k dispozici mimo mentorů i kompletní zázemí pro práci. Cílem je na místě začít generovat zisk, zvýšit počet zákazníků a rozšířit služby do zahraničí.

Více informací o Google Campusu zde.

Foto: Google, Officelovin

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym