Tento cestovatelský startup vám umožní ubytovat se přes den v luxusních hotelech za zlomek ceny

Jiří SvobodaJiří Svoboda

j
0Zobrazit komentáře

Když člověk cestuje po světě, stráví většinu svého času spíše poznáváním mimo svou ubikaci, což má za následek to, že hotelové pokoje bývají přes den nevyužité nebo úplně neobsazené/prázdné. Pařížský startup DayUse právě na tento fakt sází a jeho klienti jsou tak lidé, kteří chtějí okusit luxusní ubytování za zlomek původní ceny a to jen na několik hodin během jediného dne.

Hotely se na DayUse totiž obracejí pouze tehdy, když chtějí nabídnout pokoje na použití přes den, bez nočního přespávání a tudíž s mnohem přívětivější cenovkou. Je to win-win situace: hotel má obsazené kapacity a z něj plynoucí příjmy a klient dostane lepší cenu a možnost využít hotelu naplno. Aktuální nabídka čítá na 4000 hotelů ve 20 zemích světa, Česko zatím bohužel chybí.

kratky3

Přečtěte si takéOndřej Krátký z Liftago: Jdeme si pro profit přes korporátní segment a do konce roku dobudeme trhOndřej Krátký z Liftago: Jdeme si pro profit přes korporátní segment a do konce roku dobudeme trh

Centrum Dubaje za dva tisíce

Kupříkladu tak můžete pobýt od devíti ráno do šesti večer ve čtyřhvězdičkovém TIME Oak Hotel v centru Dubaje, který má plejádu služeb včetně bazénu a posilovny. Cena? 74 dolarů, tedy zhruba 1900 korun, přičemž stejný pobyt na jednu noc by zde vyšel na 191 dolarů, v přepočtu téměř 4900 korun. Tím však benefity nekončí. Není totiž nutné a vlastně ani možné zaplatit předem, protože vše je řešeno na recepci hotelu. S tím se pojí i možnost svou objednávku zrušit i v poslední minutě a to zcela bez následků.

https://www.youtube.com/watch?v=aPiJtnUUl88

DayUse začínal v září 2010 ve Francii, odkud také pocházejí jeho spoluzakladatelé David Lebée, Eugenie Lebée a Thibaud D’Agrèves. Ti tvrdí, že hlavní misí projektu je demokratizovat svůj sektor tak, aby nabízel hotelové pokoje po hodinách, nikoliv nocích. Celkovému rozvoji výrazně přispěly dvě úspěšná investiční kola. V únoru 2015 získalo DayUse 1 milion eur, o necelý rok později dalších 15 milionů eur z fondů Idinvest Investment Partners a Partech Ventures.

dayuse

Diskuze (0)

Novinka

Anonym