Cizinecká policie zasahovala v Rohlik.cz. Chovali se jak STB, píše Tomáš Čupr

Jiří SvobodaJiří Svoboda

r
0Zobrazit komentáře

Nepříjemná událost se odehrála dnes v ranních hodinách v pražském skladu eshopu s potravinami Rohlik.cz. Cizinecká policie zde totiž podle všeho zadržela kolem 80 pracovníků a až zpětně bude prověřovat, jestli jsou v pořádku jejich pracovní povolení. Rohlik.cz tvrdí, že Policie ani nemá důvodné podezření.

Eshop kvůli nastalé situaci musel na několik hodin přerušit objednávky v celé Praze, ve 13:15 už byl provoz částečně obnoven.

dlouhykiwi3

Přečtěte si takéBrněnský vyhledávač letenek Kiwi.com nabízí za vyřešení složitého algoritmu cestu kolem světaBrněnský vyhledávač letenek Kiwi.com nabízí za vyřešení složitého algoritmu cestu kolem světa

Tomáš Čupr, zakladatel Rohlík.cz se na svém Facebooku důrazně ohradil proti vyjádření mnohých médií, že Cizinecká policie odvezla 80 ilegálních pracovníků, s tím že jeho společnost je si jistá, že všechny doklady jsou v pořádku a policie tak nedbá na presumpci neviny. Dále konkrétněji popsal průběh razie – komando se prý s nikým nebavilo a jeho chování přirovnal ke komunistické STB.

Podobná vyšetřování podle všeho dnes probíhala například i v MALL.cz.

Aktualizace 17:15: MALL.cz vyvrátil informaci, že by u něj dnes probíhala kontrola a k situaci vydal prohlášení:

„Preventivní kontroly cizinecké policie u nás probíhají poměrně často, poslední se uskutečnila před 14 dny a stejně jako ty předchozí potvrdila, že je u nás vše v pořádku. Nechceme riskovat kvalitu našich služeb, proto pracujeme pouze s prověřenými agenturami, díky kterým se můžeme spolehnout na posily v podobě našich brigádníků. V případě vlastních zaměstnanců plně respektujeme zákon a kontroly platných pracovních smluv považujeme za naprostou samozřejmost.“

Aktualizace 10.3.2017, 17:36: Dodatkové vyjádření zakladatele Rohlik.cz, Tomáše Čupra:

rohlik-11

Diskuze (0)

Novinka

Anonym