Tesla opět překonala svůj rekord ve zrychlení a nechala za sebou Ferrari i Porsche

teslatest
0Zobrazit komentáře

S příchodem nového roku přišly i nové verze oblíbené a prozatím nejrychlejší konfigurace vozů Tesla s označením P100D, které se zapnutým Ludicrous módem slibují už v základu akceleraci z 0 na 60 mil za hodinu během 2,4 sekund. Jde tak o jedno z vůbec nejrychlejších sériově vyráběných vozů, navíc s plně elektrickým pohonem.

Server MotorTrend si dal za cíl poprvé naplno nový model otestovat a zkusit překonat dosavadní hranici 2,389 sekund, které se podařilo oficiálně dosáhnout po vydání nového updatu. Při testu MotorTrend z modelu S P100D dokázal vytáhnout neuvěřitelných 2,27 sekund při zrychlení z 0 na 60 mil a tím potvrdit, že jde o momentálně nejrychlejší sériově vyráběný vůz, který překonává i drahé speciály jako Ferrari LaFerrari nebo Porsche 918, které se zastavily na hranici 2,4 vteřin.

memory

Přečtěte si takéMemory: nástroj, který automaticky vytvoří přehled všech vašich denních aktivitMemory: nástroj, který automaticky vytvoří přehled všech vašich denních aktivit

Z výsledků je zároveň jasné, že Tesla obecně vede i při instantním zrychlení, ve které zmíněné vozy překonává. Jakmile se ale přehoupne hranice 1-1,5 sekund, výkon začne slábnout a konkurenční vozy auto dojíždět, což obecně znamená, že na delší trati, kde se neměří pouze zrychlení z 0 na 60 mil za hodinu, ale delší úsek, by Ferrari nebo Porsche vždy Teslu porazilo.

Foto: MotorTrend

Diskuze (0)

Novinka

Anonym