Podívejte se na nadupaný herní notebook se třemi displeji, který se u nás možná brzy začne prodávat

Filip HouskaFilip Houska

s
0Zobrazit komentáře

Na trhu se objevuje široká škála herních laptopů pro ty nejnáročnější, ovšem zatím zde není nic, co by trumflo toto technologické monstrum z dílen americké společnosti Razer. Ta je známá nejen pro své herní příslušenství, ale také pro řadu výkonných notebooků, kterým nyní kraluje nejnovější počin pod označením Project Valerie.

Project Valerie je herní laptop, který byl představen na letošní konferenci CES. To nejzajímavější na celém zařízení je, že lze využívat rovnou tři 4K displeje o úhlopříčce 17,3 palců s rozlišením 11520 × 2160, v nichž najdou smysl především nároční hráči a zastánci pokročilého multitaskingu.

ulovdomov

Přečtěte si takéBrněnský startup na pronájem bytů UlovDomov.cz získává investici od MitonuBrněnský startup na pronájem bytů UlovDomov.cz získává investici od Mitonu

Vedle dvojice monitorů, které lze vysunout zpoza hlavního displeje a upevnit pomocí hliníkových vyklápěcích ramen, zaujme laptop také svými vnitřnostmi. Pod šasí tepe čtyřjádrový Core i7 od Intelu, kterému sekunduje 32GB paměť RAM a grafická karta GeForce® GTX 1080 GPU.

Netradičně je řešena i klávesnice a trackpad, který je umístěn ve stejné linii s klávesnicí, nikoliv pod ní. Oba tyto funkční prvky jsou navíc barevně podsvíceny.

Je zřejmé, že tento stroj nebude určen pro příliš časté přenášení, protože celkové velikostní a hmotnostní parametry tomu nebudou nakloněny, ale i tak Razer uvádí, že se oproti konkurenčním herním notebookům jedná o kompaktnější zařízení.

V České republice je Project Valerie (ostatně jako ve zbytku světa) zatím nedostupný, avšak například u prodejce Alza je možné si jej pohlídat a nechat se informovat, jakmile bude naskladněn. Známá není ani cena a prozatím je tak možné pouze spekulovat. Některá fóra hovoří o tom, že by se toto netradiční monstrum mohlo vyhoupnout až k 200 tisícům korun.

Snímek obrazovky 2017-02-20 v 19.36.05

Foto: Razer Press

Diskuze (0)

Novinka

Anonym