Online supermarket Rohlik.cz loni utržil téměř miliardu Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

tomascupr

Zakladatel a CEO Rohlik.cz, Tomáš Čupr

0Zobrazit komentáře

Online supermarket Rohlik.cz, který zákazníkům umožnuje si online z pohodlí domova objednat potraviny a následně si je nechat už za 90 minut od objednání doručit, má za sebou úspěšný rok.

Projekt založený v roce 2014, v jehož čele stojí známý internetový podnikatel Tomáš Čupr, totiž jak informuje oficiální tisková zpráva, dosáhl za rok 2016 obratu ve výši 960 milionů korun. To řečí čísel představuje oproti roku 2015, kdy obrat dosáhl 300 milionů Kč, zhruba trojnásobní meziroční růst.

synvpohybu1

Přečtěte si takéZakladatelé českého fashion startupu SYN v pohybu: lidé už nechtějí podporovat nadnárodní značkyZakladatelé českého fashion startupu SYN v pohybu: lidé už nechtějí podporovat nadnárodní značky

„Loni jsme si dali za cíl v Praze a Brně utržit 750 mil. Kč a další stovky miliónů přidat díky územní expanzi. Nakonec byl zájem pražských a brněnských zákazníků vyšší, než jsme plánovali,” komentuje výsledky zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr. “S územním rozšiřováním jsme tak začali v lednu, kdy se Rohlik.cz otevřel pro zákazníky z Plzně, Liberce, Hradce Králové, Pardubic a Ústí nad Labem.” Obchod je díky tomu aktuálně dostupný pro 2,5 mil. obyvatel ČR a v plánu je během letoška další expanze.

Tak trochu symbolicky pak projekt minulou neděli doručil milióntou objednávku.

rohli

Diskuze (0)

Novinka

Anonym