Na pražském CEE Innovation & Startups Forum vystoupí těchto 40 řečníků ze startupů i státní správy

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

Tato středa bude pro českou startupovou, technologickou a potažmo investiční komunitu jedním ze svátečních dnů. V Praze se totiž pod hlavičkou vydavatelství Mladá fronta, její divize Euro a společnost Media Events Company, uskuteční celodenní konference s názvem CEE Innovation & Startups Forum. CzechCrunch se stal mediálním partnerem akce.

Program, který bude rozdělený do šesti tématických panelových diskuzí, se chce zaměřit zejména na oblast FinTechu, tedy modernizaci finančního sektoru pomocí internetových startupů s novým přístupem. Dojde ale i na diskuze ohledně sdílených ekonomik či crowdfundingu, to vše v ale kontextu CEE regionu. Krom podnikatelů, startupistů a investorů tak přijedou diskutovat i zástupci států Visegrádské čtyřky.

MarvannShama

Přečtěte si takéSTRV investovali do českého startupu OneProve, který odhaluje padělky pomocí umělé inteligenceSTRV investovali do českého startupu OneProve, který odhaluje padělky pomocí umělé inteligence

Osobnosti nejen z FinTech oblasti

Mezi jednačtyřiceti doposud potvrzenými řečníky najdeme i mnohé, jejichž aktivity sahají daleko za hranice FinTechu. Nebudou tak chybět ani známé tváře jako Lubo Smid, COO vývojářské sítě STRV, Lukáš Stibor, spoluzakladatel studia Cleevio nebo Andrea Lauren, CEO společnosti Roklen, která má na svědomí i crowndfunding-investment platformu Fundlift.cz nebo spoluzakladatel startupu Stories, Vojta Roček.

cee2

Za investory se představí kupříkladu Viktor Fischer z Rockaway Ventures nebo David Špinar ze skupiny Miton, debatovat přijde ale i programový manažer inkubátoru ESA BIC Prague Marek Aldorf. Své zkušenosti a názory z čistě finační oblasti budou sdílet například Michal Šmída, zakladatel startupu Twisto, Michal Kratochvíl ze startupu BudgetBakers, nebo Lucie Tvarůžková, CEO platformy Zonky. Kompletní seznam rečníku naleznete ZDE.

„Ve velkém průzkumu se 10 tisíců mladých Američanů zeptali, jaký mají vztah k bankám. Sedmdesát jedna procent z nich řeklo, že radši chodí k zubaři než na bankovní pobočku, a většina čeká, že v budoucnu svoje finanční záležitosti bude řešit spíš s Amazonem, Googlem, Facebookem než s nějakou bankou. Tohle přesvědčení možná do Česka přijde později, ale určitě přijde – v tom je síla FinTechu,“ říká CEO platfromy Zonky, Lucie Tvarůžková.

CEE Innovation & Startups Forum se uskuteční ve středu 22. února 2017 od 9 do 18 hodin v prostorách Centra současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7. Vstupenky lze za cenu 3 500 Kč + DPH zakoupit na oficiálních stránkách akce.

A takhle budou vypadat témata jednotlivých panelových diskuzí:

1. Panelová diskuse „Vládní strategie pro podporu inovací“

2. Panelová diskuse „Digitální / Průmyslová revoluce (Business 4.0)“

3. Panelová diskuse „Digitalizace finančních trhů“

4. Panelová diskuse „Financování startupů a inovací“

5. Panelová diskuse „Budoucnost platebního styku a bezpečnost dat“

6. Panelová diskuse „Case studies“

CEE Innovation Startups Forum

Diskuze (0)

Novinka

Anonym