Český komiksový startup Nanits Universe chce na Kickstarteru vybrat 780 tisíc korun

Filip HouskaFilip Houska

startup
0Zobrazit komentáře

V průběhu listopadu minulého roku jsme informovali o tom, že český startup Nanits Universe vyvinul novou platformu pro čtení a tvorbu komiksů se zajímavými nástroji a službami pro ideální tvůrčí a uživatelský zážitek. Důležitou položkou v rámci rozšíření a nastartování celého projektu pak byla i crowdfundingová kampaň.

Ta byla právě spuštěna a startup v čele s Robertem Kaločaiem, Michaelem Petrusem a Viktorem Šauerem chce v kampani na Kickstarteru v průběhu necelého měsíce vybrat minimálně 25 tisíc liber, tedy přibližně 780 tisíc korun, s tím, že k tomuto momentu se pak projektu zatím podařilo nasbírat 2 160 liber, v přepočtu zhruba 67 tisíc korun.

scrathwars1

Přečtěte si takéScratch Wars: česká hra spojující karetní hru s její online podobou, která získala miliony korunScratch Wars: česká hra spojující karetní hru s její online podobou, která získala miliony korun

Jako odměnu si pro své podporovatele nachystali tvůrci různé balíčky. Nejnižší možný příhoz za balíček se skutečnými produkty (nikoliv pouhou zmínkou na jejich webových stránkách) je stanoven na hranici 4 liber (cca 120 korun), od kterého může dotyčný očekávat první část futuristického komiksu Nanits Chronicles z dílen tohoto českého týmu či vybranou skladbu z příslušného soundtracku.

Pravděpodobně nejdůležitějším cílem celé kampaně je však zpřístupnění nástroje Nanits Composer, respektive služby umožňující nezávislým umělcům tvořit svá originální díla. Ta by měla být specifická například možností přidání hudby na pozadí, která se bude měnit v závislosti na dějové lince, nebo podporou různých jazyků.

nanits
1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym