Zakladatelé oblíbené platformy pro designery Dribbble v ní prodávají většinový podíl

dribbble
0Zobrazit komentáře

Je to již více než 8 let od doby, kdy vznikla kdysi jako jedna z prvních, populární platforma pro designery s názvem Dribbble, kterou založili Dan Cederholm a Rich Thornett. Za tu dobu si Dribbble vydobyl místo jedničky mezi místy, kde většina začínajících i profesionálních designerů prezentuje svoji práci nebo dokonce nové příležitosti shání.

Včera ovšem zakladatelé oznámili na oficiálním blogu zásadní změnu. A to, že většinový podíl v Dribbblu putuje do rukou nově založené firmy Tiny, vedené Andrewem Wilkinsonem, která pod sebou drží projekty jako MetaLab, Flow nebo třeba Designer News. Dan i Rich ovšem v Dribbblu zůstanou na svých pozicích a přibírají tak nového podílníka spíše jako dlouhodobého partnera.

avast

Přečtěte si takéČeský Avast po miliardové akvizici AVG představuje tři nové produkty pod jeho jménemČeský Avast po miliardové akvizici AVG představuje tři nové produkty pod jeho jménem

Dribbble má momentálně 8 zaměstnanců a několik externích spolupracovníků. Počet aktivních uživatelů se blíží sto tisícům a jelikož Dribbble nevydělává na klasické reklamě, jeho hlavním zdrojem příjmů jsou prémiové účty pro designery v ceně 20 dolarů za rok, týmové účty od 100 do 400 dolarů za rok podle velikosti a pracovní nabídky.

tiny-dribbble-shot

Diskuze (0)

Novinka

Anonym