Personální rozpad Twitteru: patnáct leaderů mu za poslední rok dalo sbohem

Jiří SvobodaJiří Svoboda

dorsey

CEO Twitteru, Jack Dorsey

0Zobrazit komentáře

Pro sociální síť Twitter byl rok 2016 zejména po personální stránce těžkým obdobím. Opustilo jej totiž hned 15 lidí z jeho nejužšího vedení, což jasně potvrzuje neustále narůstající problémy této technologické společnosti.

V červenci 2015 se do Twitteru vrátil na pozici CEO jeho zakladatel, Jack Dorsey, který byl následně kritizován za neschopnost ve vedení. Hned v lednu minulého roku tak Twitteru dala vale pětice významných šéfů, konkrétně se jednalo o Alexe Roettera, viceprezidenta inženýringu, Briana Schippera, viceprezidenta pro lidské zdroje, Katie Stanton, viceprezidentku pro globální média, Kevina Weila, viceprezidenta pro produktové záležitosti a v neposlední řadě o Jasona Toffa, generálního manažera aplikace Vine, kterou Twitter odkoupil.

caseyn

Přečtěte si takéPopulární youtuber Casey Neistat představil masivní dron, který bez problémů unese člověka i se snowboardemPopulární youtuber Casey Neistat představil masivní dron, který bez problémů unese člověka i se snowboardem

O významné pozice však ani v nejmenším nepřišli. Kupříkladu Weil pracuje na stejné pozici v Instagramu, Toff podle vlastních slov objevuje krásy virtuální reality na pozici v Googlu. Co je ale horší, postupem času odešli i náhradníci povolaní za lednové ztráty. Nathan Hubbard, který krom pozice viceprezidenta pro komerci převzal i práci po Stantonové, odešel v červnu, společně s ním i Jana Messerschmidt, viceprezidentka pro rozvoj podnikání. V srpnu je následovala také viceprezidentka pro komunikaci Natalie Kerris, stejnou cestu zvolil i viceprezident pro globální online prodeje Richard Alfonsi.

twitter

Naprosto klíčové odchody se ale odehráli až ke konci roku – z Twitteru totiž odešli i COO a CTO, Adam Bain a Adam Messinger. Bain navíc stál v době Dorseyho nepřítomnosti v čele celé společnosti a celkově zde pracoval dlouhých šest let. Na jeho místo byl dočasně postaven CFO Twitteru, Anthony Noto. Jen pár dní před Vánoci vzal nohy na ramena i Josh McFarland, viceprezident pro produkt.

Zmatky v Indii

Ani tady však dlouhý seznam nekončí. Na lokální úrovni se totiž svých postů vzdali i vedoucí divize pro Indii, severní Afriku a Blízký východ, Parminder Singh a Rishi Jaitly. Tatáž divize měla na povel komunikační platformu ZipDial.com, kterou Twitter koupil za 35 milionů dolarů. Dorseymu se však výsledky nezdály, její rozvoj zastavil, v důsledku čehož odešli další čtyři významní zaměstnanci. Server DealStreetAsia popsal tamní situaci jako zmatek. Navíc, ani rok 2017 nezačal dobře ─ odchod oznámila ředitelka čínské divize Kathy Chen a to po pouhých osmi měsících ve společnosti.

Zůstane Dorsey sám?

Dost ale bylo viceprezidentů, v současném vedení, které ze postupem času ztenčilo na pouhých pět členů, už totiž nefiguruje ani jediný. Krom Dorseyho zůstavají už jen marketingová ředitelka, hlavní účetní, hlavní právnička a COO a CFO v jedné osobě. Je jasné, že takové ztráty nemůžu zůstat bez důsledků, při nejmenším burza reagovala na každý odchod hlubokým propadem ceny akcií Twitteru.

twitter

Foto: JD Lasica / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym