IKEA v Česku konečně naplno rozjela online nákupy s doručením až domů

ikea
0Zobrazit komentáře

Prodej nábytku do domácností i kanceláří se těší v posledních letech díky značnému rozšiřování sortimentu a snižování cen velké oblibě, především pak v obchodech, které se soustředí na pro běžného spotřebitele rozumný poměr cena-kvalita. I proto se v Česku skvěle daří obchodnímu řetězci IKEA, který se za několik let rozšířil na dvě pobočky v Praze a po jedné v Brně a Ostravě.

Co bylo ovšem IKEI často vyčítáno byl fakt, že za celou dobu fungování u nás nedokázala česká mutace webu pracovat s online objednávkami a s doručením až domů. Vždy bylo možné ověřit online dostupnost, čísla produktů a jejich umístění ve skladu, ale pak nutné osobně zajet na prodejnu, zboží přebrat a odvézt, případně si ho nechat doručit.

elonmusk

Přečtěte si takéPodívejte se, co všechno dokázal technologický génius Elon Musk za rok 2016Podívejte se, co všechno dokázal technologický génius Elon Musk za rok 2016

Nyní to konečně funguje trochu jinak. IKEA totiž spustila kompletní online objednávkový systém, díky kterému lze nakupovat veškeré produkty z nabídky a především si je nechat za fixní poplatek doručit až domů. Testovací provoz běžel už od června minulého roku, s tím, že si šlo produkty online objednat, ale vyzvednout je šlo pouze osobně na některé z prodejen. Všechno zboží pak lze vrátit bez udání důvodu až do 365 dní.

Za ušetření času si je samozřejmě třeba připlatit

Sběr zboží na prodejně a osobní vyzvednutí je dostupné za 300 Kč. Kompletní doručení pak závisí na hodnotě objednávky, podobně jako u služeb složení a instalace, kdy do 5000 Kč nákupu lze vše doručit za 600 korun – poté ceny stoupají až na 3000 Kč při nákupu do 150 tisíc korun a nad tuto částku už je doručení zdarma.

ikeabazar

Aby toho nebylo málo, obchod si připravil s dnešním ohlášením i další novinku. Pokud máte doma starší nábytek zakoupený v IKEI a nechcete se ho složitě zbavovat po inzercích, můžete ho prodat zpět přímo IKEI pomocí služby Druhý život nábytku, která ho pak dále nabídne za zlomkovou cenu oproti originálu ve svém bazaru. Jedinou nevýhodou může být fakt, že za nábytek zákazníci nedostanou hotové peníze, ale přednabitou kartu pro další nákup v některém z obchodních domů.

Foto: IKEA Press

Diskuze (0)

Novinka

Anonym