Český startup Primoco UAV představil nový model svého bezpilotního letounu

primoco
0Zobrazit komentáře

Je to už více než rok od doby, co jsme vás informovali o ambiciozním českém startupu Primoco UAV vyvíjejícím vlastní bezpilotní letoun: Primoco UAV One 100, k jehož klíčovým vlastnostem patří například užitné zatížení 50 kg, vzletová hmotnost 100 kg, dolet až 200 km, výdrž až 10 hodin a možnost osazení přídavnými zařízeními dle účelu využití, jako jsou například kamery, infrakamery a čidla.

Během této doby už česká společnost stihla odstartovat sériovou výrobu a zákazníky si najít například v Ruské federaci, Kazachstánu, Číně, JAR, Beninu, Chile, Maltě nebo Finsku.

angeetop

Přečtěte si takéČeské bezpečnostní zařízení Angee bude umět rozpoznávat zvuky a spouštět automatické akceČeské bezpečnostní zařízení Angee bude umět rozpoznávat zvuky a spouštět automatické akce

Nyní Primoco UAV představilo nový, vylepšený model letounu s názvem One 150, který je osazen úplně novým motorem s výkonem 50 koní, umožňujícím vystoupat letounu do výšky nad 5 000 metrů (FL150), a který také unese vyšší množství užitečné zátěže. Zároveň také obsahuje transpondér a od prvního čtvrletí roku 2017 i satelitní navigaci.

„Letoun nyní zdokonalujeme nejen po stránce výkonu, ale i v technologických aspektech. Mezi naše klíčové výhody patří maximální možná míra automatizace, tedy plně automatický vzlet, let podle letového plánu a plně automatické přistání. Přičemž v jakékoliv fázi letu může pilot provést změnu či manévr. Všechny tyto prvky výrazně zvyšují bezpečnost letového provozu,“ říká zakladatel společnosti Ladislav Semetkovský

Letoun, který je určen především pro využití v rozmanitých průmyslových, zemědělských i bezpečnostních oblastech, je také schopen nést přídavné zařízení dle zaměření mise, například radarové systémy, kamerové systémy, speciální elektroniku a podobně.

Pro tento rok si pak tvůrci dali poměrně smělý cíl a to prodat okolo 50 svých letadel.

primoco-1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym