Český eshop VašeČočky.cz expanduje do Belgie

Michal PtáčekMichal Ptáček

cocky
0Zobrazit komentáře

Už na 15 trzích od začátku roku 2017 působí největší český obchod s kontaktními čočkami VašeČočky.cz. Projekt, který v roce 2008 založil programátor Vlastimil Vávrů společně s kolegou Martinem Bláhou, totiž krátce po novém roce zamířil do Belgie, kde působí pod názvem: lentiamo.be.

Důvody pro tento trh jsou pak dle ředitele společnosti Jiřího Urbana dva a to vysoký počet nositelů kontaktních čoček v zemi a zároveň z pohledu expanze relativně nízké náklady na vstup.

startup

Přečtěte si takéInvestice do žhavých polských startupů v roce 2016Investice do žhavých polských startupů v roce 2016

„Belgickým zákazníkům čočky už několik let doručujeme, aniž bychom tu měli lokální e-shop. Můžeme zde využít stávající kapacity zákaznického servisu a prověřené přepravce. Spuštění Lentiamo.be je tedy logický krok,” vysvětluje Jiří Urban, ředitel VašeČočky.cz. Ačkoli je e-shop zatím pouze ve francouzštině a oslovuje tedy zhruba jen polovinu belgické populace, očekává firma návrat investice do 6 měsíců.

Ročně jinak obchod na tržbách generuje 600 milionů korun, s tím, že hned o 90% této částky se starají právě zahraniční trhy. Proto eshop, který momentálně působí například v Německu, Švýcarsku, Velké Británii nebo Francii, přemýšlí o další expanzi a to konkrétně do: Holandska, Portugalska a Irska.

cocky-2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym