Bývalí zaměstnanci Applu založili startup, který vyrábí chytré doplňky pro auta

Michal PtáčekMichal Ptáček

pearl-says-that-its-easy-installation-is-one-of-the-key-aspects-that-sets-this-product-called-rearvision-apart-from-similar-rearview-camera-systems
0Zobrazit komentáře

Není žádným tajemstvím, že snad žádné místo na zeměkouli nepřeje inovacím tolik, jako kalifornské Silicon Valley, kde se sdružují ty nejchytřejší technologické mozky z celého světa. Jedním z důvodů je bezesporu i velká fluktuace zaměstnanců mezi jednotlivými firmami, kteří si často po nabytí zkušeností zakládají vlastní technologické startupy.

Tak jako v případě trojice bývalých inženýrů z Applu (Bryson Gardner, Joseph Fisher, Brian Sander), kteří založili startup s názvem Pearl. Ten by se měl specializovat na výrobu chytrých zařízení a gadgetů pro automobily a že to tohle trio myslí vážně dokládá 70členný tým, kdy hned 50 lidí tvoří bývalí zaměstnanci Applu, 50 milionová investice v dolarech a především pak první produkt společnosti s názvem Pearl Rearvision. Ten slouží jako bezpečnostní zařízení a zároveň bezdrátová kamera, kterou jednoduše díky přiloženému rámu připevníte k poznávací značcce automobilu.

hulan2

Přečtěte si takéRadek Hulán a jeho automobilová sociální síť Blinnker získává investici přes 16 milionů korunRadek Hulán a jeho automobilová sociální síť Blinnker získává investici přes 16 milionů korun

Solární napájení a detekce překážek na silnici

Po následném spárování dvojice kamer začne streamovat živý obraz do vašeho telefonu (podporuje iPhone a mobily se systémem Android), díky čemuž dokáže zcela nahradit klasickou zadní bezpečnostní kameru, která už je v dnešní době součástí výbavy spousty automobilů. Kromě toho však Pearl Rearvision dokáže díky zabudovanému softwaru například identifikovat a upozornit na možné překážky při couvání a díky různým úhlům pohledu vidět i tam, kam by to s normální kamerou nebylo možné. Kamery navíc obsahují sadu solárních panelů a není proto nutné se starat o jejich dobíjení.

Cena celého kompletu, jehož součástí je rám s kamerami, držák na mobil a adaptér, je stanovena na 499 dolarů (zhruba 12 800 Kč) a objednat ho můžete ZDE.

pearl-main

pearl-1

pearl-2

pearl_rearvision_3

pearl_founders_highres
Bryson Gardner, Joseph Fisher a Brian Sander

Diskuze (0)

Novinka

Anonym