Rockaway Jakuba Havrlanta kupuje největší německou online cestovní agenturu a prodejce letenek

Jiří SvobodaJiří Svoboda

jakub-havrlant

Jakub Havrlant

0Zobrazit komentáře

Česká investiční skupina Rockaway se nezastaví ani o Vánocích. Do svého už tak širokého portfolia přidává další akvizicí dva nové subjekty ze segmentu cestování. Nejedná se však o žádné malé projekty, nýbrž rovnou o německou jedničku v oblasti online cestovních agentur ab-in-den-urlaub.de (AIDU) a prodejce letenek fluege.de. Obě dvě společnosti patřily pod společnost Unister a na transakci, která se uskuteční na začátku roku 2017, se podílí zatím nespecifikovanou částí i čínské CEFC.

AIDU zprostředkovala za rok 2016 zájezdy za téměř půl miliardy euro a krom německého trhu funguje i v Rakousku a Švýcarsku. Zajímavostí je, že používá systém balíčků, které obsahují letenky, ubytování, pronájem auta i další dodatečné služby. Fluege.de sdružuje nabídky více než 750 aerolinek a za letošek přes něj proteklo 425 milionů euro v letenkách a přidružených produktech.

fundlift

Přečtěte si takéČeská firma zaměřující se na nanotechnologie ve zdravotnictví chce na Fundlift.cz vybrat 4 miliony KčČeská firma zaměřující se na nanotechnologie ve zdravotnictví chce na Fundlift.cz vybrat 4 miliony Kč

CEFC je pro Rockaway strategickým partnerem v oblasti Travel, tedy jednom ze tří odvětví, na které se Havrlantova skupina zaměřuje. Společně už tak vlastní například cestovní kancelář Invia, která by ze samotné transakce měla profitovat:

“Díky tomu, že Invia i AIDU mají stejný business model, se můžeme zaměřit na vzájemnou synergii portálů a vytvořit platformu online služeb na poli cestovního ruchu, která cílí na trh o velikosti 140 milionů obyvatel, zahrnující i Německo a další evropské země. Prostřednictvím Fluege.de navíc vstupujeme do letenkové byznysu v západní Evropě, který budeme moct rozšířit i na trhy v rámci CEE, kde už máme zastoupení,” vysvětluje Jaroslaw Czernek, investiční partner Rockaway zodpovědný za oblast travel a předseda představenstva Invie.

aidu

 

Touto akvizicí dělá Rockaway první kroky směrem na západ Evropy. Doposud fungovala v oblasti e-commerce pod hlavičkou Mall Group, vlastní i server Heureka.cz  a minulý týden oznámila i akvizici dalších srovnávacích portálů v Maďarsku, Bulharsku a Rumunsku. Součástí nynější koupě jsou ostatně i menší servery reisen.de,billigfluege.de, reisegeier.de, TravelViva, Urlaubstours a hotelreservierung.de.

fleuge

Diskuze (0)

Novinka

Anonym