Podívejte se na české startupy, které se objeví na prestižní konferenci CES 2017 v Las Vegas

Jiří SvobodaJiří Svoboda

_mg_5599
0Zobrazit komentáře

Stejně jako každý rok, i ten příští odstartuje technologická konference CES v americkém Las Vegas. Prestižní akce s více než padesátiletou tradicí letos proběhne mezi 5. a 8. lednem 2017 a dostává se na ni jen omezené množství technologických produktů z celého světa. O to více nás může těšit, že letos zde bude Česká republika zastoupená hned v několika případech.

O výběr se postarala agentura CzechInvest v rámci projektu CzechDemo. Úspěšnou čtyřku, která prošla sítem, tvoří projekty Oscar Tech, Six Guys Labs, XTND a PIXBUF. První zmiňovaný chce pomocí své technologie Oscar Senior nabídnout konektivitu a zábavu seniorům, respektive přes rozhraní podobné sociální síti umožní této specifické skupině zůstat v kontaktu s blízkými.

dodatek 13:42: Na akci se objeví i několik dalších českých zástupců, včetně například výrobce nejpopulárnějších 3D tiskáren v podobě startupu Prusa Research.

fundlift

Přečtěte si takéČeská firma zaměřující se na nanotechnologie ve zdravotnictví chce na Fundlift.cz vybrat 4 miliony KčČeská firma zaměřující se na nanotechnologie ve zdravotnictví chce na Fundlift.cz vybrat 4 miliony Kč

XTND se stejně jako OscarTech zúčastnilo už říjnového TechCrunch Disrupt v Londýně. Vyrábí elektrický skateboard, který vyniká především hi-tech materiálem, jenž je, jak mohli i návštěvníci pražského Startup Summitu vidět, velmi lehký a odolný. Do zajímavého segmentu se pustilo i plzeňské Six Guys Labs.

the-xtnd-board

V rámci řady ActiJoy totiž vyrábí trackery a jiné příslušenství, které mají za úkol monitorovat aktivitu a odpočinek psů a koček. Čtveřici uzavírá PIXBUF, který chce pomocí své platformy ulehčit distribuci, prodej i sdílení amatérských fotografií.

„CES 2017 je ideální příležitostí pro začínající české podnikatele. Konferenci každoročně navštíví více než 165 tisíc zájemců ze 150 zemí z celého světa. Čeští start-upisté tak mají skvělou příležitost prosadit se mezi velkými hráči a získat potenciální investory,“ říká Karel Kučera, generální ředitel agentury CzechInvest.

Projekt CzechDemo chce v budoucnu dotovat až 144 českých firem celkem 10 miliony korun a vyslat je na 12 prestižních startupových akcí, jako je právě CES. CzechInvest navíc před několika dny spustil i nový startupový inkubátor, zaměřující se na vesmírné a kosmické technologie, kam přizval rovnou šest dalších projektů.

oscar

Na akci samozřejmě mimo jiné nebude chybět ani CzechCrunch. Shrnutí a zpětnou vazbu českých startupů přineseme v samostatném článku během ledna.

Foto: CES Presskit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym