Jedna z nejkultovnějších her světa Super Mario od Nintenda dorazila oficiálně na iOS

Filip HouskaFilip Houska

mario1
0Zobrazit komentáře

Jakmile Šigeru Mijamoto, šéf herního designu společnosti Nintendo, v rámci zářijové keynote Applu oznámil, že legendární italský instalatér Mario bude součástí online obchodu App Store na iOS zařízení, fanoušci tohoto symbolu osmdesátých let byli plni očekávání. To z nich nyní může opadnout, protože kultovní Super Mario Run počínaje dnešním dnem přichází exkluzivně na všechna mobilní zařízení Applu.

Titul se svým stylem podobá jiným mobilním hrám jako Subway Surfers nebo Temple Run. Na App Store je nabízen zdarma, avšak pro aktivaci všech úrovní je nutné vynaložit jednorázový poplatek ve výši 10 eur (cca 270 korun). Koncepčně je Super Mario Run poměrně nenáročnou hrou: hráč ovládá figurku Mario v animovaném 2D světě a snaží se s ní zdárně doběhnout do cíle.

facebook_1214_1

Přečtěte si takéFacebook má plány se stát novým Netflixem. Začíná jednat s televizními producentyFacebook má plány se stát novým Netflixem. Začíná jednat s televizními producenty

Během celého dobrodružství musí sbírat mince k dosažení lepších výsledků a vyhýbat se různým nástrahám. Podporován je i asynchronní multiplayer. I když se stále jedná o pouhou mobilní hru, tak to pro obě společnosti znamená velký krok. Vůbec poprvé totiž přichází originální hra od Nintenda do ekosystému Applu. Není tedy divu, že své velké nadšení již dříve avizoval samotný Tim Cook, CEO Applu.

mario

V nejbližší době by se navíc mimo tuto pecku mohly na mobilních zařízeních objevit i legendární hry jako Legend of Zelda, další pokračování Maria nebo třeba kultovní Pokémoni, ve své původní podobě RPG hry, která v mnohém předčila aktuálně opěvovaný hit s názvem Pokémon Go.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym