Apple chystá novinky v oblasti svých stolních počítačů. Nové iMacy mají přijít v dohledné době

Filip HouskaFilip Houska

1
0Zobrazit komentáře

Není žádné tajemství, že Apple v poslední době prosazuje svá mobilní zařízení a osobí počítače nechává stranou. Ostatně to je i jistá vize samotného CEO Tima Cooka. S touto vizí však mnoho fanoušků a uživatelů nesouhlasí a chtějí vidět aktualizované řady počítačů Mac. Apple jim letos vyšel vstříc, když představil zcela nový MacBook Pro, ovšem to je jediné. Podle dostupných informací by se však tato situace mohla v dohledné době změnit.

Cook na interní webové nástěnce pro zaměstnance uveřejnil zprávu, která vedle vysvětlení, proč se sešel s budoucím americkým prezidentem Donaldem Trumpem, informuje o jablečné sféře stolních počítačů. Výkonný ředitel nejhodnotnější společnosti světa dal jasně najevo, že na trh tradičních desktopů nezanevřeli a stále v něm vidí potenciál. Řekl, že nové stolní počítače budou v dohledné době představeny.

1

Přečtěte si takéZnovuzrozená konzole NES Classic Edition láme prodejní rekordyZnovuzrozená konzole NES Classic Edition láme prodejní rekordy

Šéf Applu svými slovy odkazoval na produktové řady iMac, Mac Pro a Mac mini. Ty na pořádnou aktualizaci čekají již roky. Například Mac Pro neprošel žádnou změnou od roku 2013, což může být pro mnoho uživatelů „profesionálních“ počítačů poněkud frustrující. Cook však nejspíš neplánuje nový Mac Pro nebo Mac mini. Smysl vidí v all-in-one strojích.

imac

Právě iMac se jeví jako Cookův černý kůň, alespoň co se oblasti stolních počítačů týče. Na rozdíl od Macu Pro či Macu mini jej ve zprávě několikrát zmínil, a to může o něčem svědčit. Obecně se však Cook nechal slyšet, že desktopy jsou pro ně stále zajímavé a vyzdvihoval benefity v podobě většího displeje, vyššího výkonu, větší paměti a úložiště a více portů. Zatím není pochopitelně známo, jak budou novinky vypadat, respektive jakou výbavu budou v sobě skrývat, ale je více než zřejmé, že to bude posun kupředu.

11
Aktuální Mac Pro (2013)

Foto: Apple Press Info

Diskuze (0)

Novinka

Anonym