Tohle je nová aplikace od Googlu, která umí převádět staré fotografie do digitální podoby

Jiří SvobodaJiří Svoboda

google-photoscan2
0Zobrazit komentáře

Fyzické fotky jsou již dávnou minulostí. Od přelomu století, kdy svět postupně zachvátil fenomén digitální fotografie, se začala z domácností vytrácet typická výplň poliček v podobě tlustých fotoalb. Jak si ale uchovat vzpomínky a přesto nezůstat pozadu v technologickém světě?

Možnou alternativu přinesl na trh Google s novou aplikaci PhotoScan. Její funkce je přesně taková, kterou byste si mohli pod názvem přestavit. Uživatel nejprve vyfotí čtyři různé detailní záběry vybrané fotografie a chytrý software je posléze sjednotí a vytvoří vysoce kvalitní digitální kopii papírové fotky, která bude narozdíl od ní uchována bez ztráty kvality navěky.

01_photomath_v3_camera_formula

Přečtěte si takéDíky nové verzi této appky si můžete spočítat matematické úlohy pouhým vyfocením příkladuDíky nové verzi této appky si můžete spočítat matematické úlohy pouhým vyfocením příkladu

Není to však pouze o spojování. Technologie užívané divizí Google Photos, pod kterou se PhotoScan řadí, dovolují navíc rozpoznat okraje a zbavit snímek lesku. Právě lesk a následné korekce barev jsou hlavní funkcí, která tento produkt rozlišuje od klasického naskenování fotek. Navíc jde o mnohem rychlejší řešení.

google_photoscan

Podobný produkt už nějaký čas nabízí Evernote. Jeho aplikace Scannable se ale zaměřuje především na text, například z vizitek či tištěných dokumentů, který dokáže převést do elektronické podoby. Pravdou ale je, že není vždy na 100 % spolehlivá a často oskenuje daný objekt až na druhý, třetí pokus. V tom byl mohl mít Google a jeho technologie výhodu.

Aplikace je zdarma dostupná pro Android a iOS.

https://www.youtube.com/watch?v=MEyDt0DNjWU

Foto: Google

Diskuze (0)

Novinka

Anonym