Taxi platforma Taxify míří na Slovensko. Její rozvoj si vezme na starost bývalý marketingový manažer Uberu

taxify-h
0Zobrazit komentáře

Po Liftagu, Uberu nebo Hopin Taxi, budou mít brzy slovenští uživatelé k dispozici o další přepravní službu navíc. Do Bratislavy se totiž rozšiřuje taxi platforma Taxify (původem z Estonska), která už něco málo přes rok funguje například i v ulicích našeho hlavního města, s tím, že souběžně se vstupem na slovenský trh, pak Taxify zároveň zamíří i do polské Varšavy.

Poměrně pikantní na celé věci je fakt, že rozvoj Taxify v Bratislavě, si vezme na starost Matěj Beňuška, který dříve působil na pozici marketingového manažera Uberu. Mimochodem právě Uber je ostatně dle slov zakladatele Taxify, Markuse Villiga tou největší konkurencí.

joseph-prusa-1024×576

Přečtěte si takéČeský startup Prusa Research vyhrál ocenění pro nejlepší 3D tiskárnu na světěČeský startup Prusa Research vyhrál ocenění pro nejlepší 3D tiskárnu na světě

“Střední Evropu vnímáme jako zajímavý trh a chceme zde své pozice nadále posilovat. Jako jedinou vážnou konkurenci v regionu střední Evropy vidíme Uber a s tím umíme velice zdatně soupeřit. To už jsme ostatně ukázali v několika městech v Evropě i Africe,” říká Markus Villig, zakladatel a CEO Taxify.

Základem úspěchu a dostatečného pokrytí, bude v Bratislavě tak jako v případě konkurenčních služeb, oslovení dostatečného počtu řidičů, čehož chce Taxify docílit především nalákáním na pro ně výhodnější podmínky, než za kterých jezdí u konkurence, kdy si například od řidičů bude brát pouze 15% provizi. Uvidíme, zda to bude na poměrně specifickém slovenském trhu stačit.

taxifi

Diskuze (0)

Novinka

Anonym