Solární šindele od Tesly by mohly být levnější něž běžné střechy 

Jiří SvobodaJiří Svoboda

musk
0Zobrazit komentáře

Technologický koncern Tesla miliardáře Elona Muska, vzbudil ke konci minulého měsíce nebývalý rozruch oznámením svých nových solárních šindelí, které by měly naprosto změnit přístup lidí ke střešním krytinám. Připomeneme, že jejich hlavní výhodou je, že samotné fungují jako solární panely, více vydrží a navíc podle Muska vypadají lépe než běžné šindele. Budou vyráběny z temperovaného skla ve čtyřech různých verzích.

Nyní ale přišel ještě s překvapivějším oznámením. Skeptikům, kteří předpovídali, že jeho řešení bude příliš drahé na širší použití, vytřel zrak, když řekl, že je velká pravděpodobnost, že solární šindele by mohly být levnější než tradiční střešní krytiny. A to ještě předtím, než z ceny bude odečtena hodnota vyráběné energie.

tesla_solar1

Solární šindele Tesly

„Běžná nabídka by tedy byla: Chcete střechu, co vypadá lépe, vydrží dvakrát déle, stojí méně a jen tak mimochodem vyrábí elektřinu? Proč byste vůbec uvažovali o něčem jiném?“, řekl Elon Musk.

Tesla Solar je první projekt který vyšel z koupě SolarCity Teslou. V létě avizovanou transakci za 2 miliardy dolarů schválili ve čtvrtek i akcionáři obou firem, píše Business Insider.

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym