Zdeněk Cendra a jeho CDN77 spouští službu, která umí přenášet živé přenosy pomocí P2P

webrtc
0Zobrazit komentáře

Určitě si všichni vzpomínáte na dobu, kdy si jen málokdo představil jiný způsob stahování a sdílení dat, než přes torrenty, které se sice stále těší své popularitě, ale díky alternativním možnostem už je používá jen určitá sorta lidí. A teď si představte něco podobného, ale na bázi živého online přenosu záznamu, který nezatěžuje 100 % jen server, ale využívá sdílená data mezi uživateli.

Přesně takovou službu spustilo během včerejška české CDN77.com z rukou Zdeňka Cendry, které ve svém jádru přesměrovává uživatele různých služeb na servery v lokalitě jim nejbližší, pro co nejrychlejší načtení obsahu. Novinka dostala název WebRTC-2-CDN a zároveň pro ukázku drží nepřetržitý streaming, který ukazuje kolik dat čerpá uživatel od ostatních a kolik ze serveru v CDN. Cílem takové služby je pro poskytovatele nejen živých přenosů snížit nápor přenosu dat a souběžně s tím jejich cenu.

lidskasila

Přečtěte si takéÚklidový startup LidskaSila.cz s nedávnou 24 milionovou investicí zavádí nově noční úklidyÚklidový startup LidskaSila.cz s nedávnou 24 milionovou investicí zavádí nově noční úklidy

Pro teď je WebRTC v testovací fázi a očekává se, že během prvního kvartálu příštího roku by se mělo přímo integrovat do služeb CDN77. Podobné projekty jen navazují na experimenty, jakými jsou například spuštění HTTP/2 protokolu, který několikanásobně zrychluje načítání dat nebo vytváření SSL certifikátů během několika minut.

webrtc2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym