Transparent Startups: nahlédněte do detailních finančních čísel rostoucích startupů

Filip HouskaFilip Houska

transparentstartups
0Zobrazit komentáře

Pro založení konkurenceschopného startupu je zapotřebí mít nejen originální nápad, ale také značnou dávku inspirace, motivace a přesvědčení. Po světě běhá plno nadšenců s cílem prorazit ve sféře byznysu, a proto hledají různé povzbuzující příběhy podnikatelů, jež to dokázali. I z tohoto důvodu vznikl projekt Transparent Startups, útočiště pro všechny, kteří se chtějí podělit se svými úspěchy, i když v tak trochu jiné formě.

Transparent Startups je internetová platforma shromažďující startupy s veřejnými náhledy do svých interních informací v podobě jistého transparentního profilu. U každého startupu lze zjistit jakých příjmů dosahuje za určená období, jaké příjmy očekává do budoucna a co stálo za samotným vznikem. Vedle těchto aspektů si může dotyčný zjistit i rok a místo založení, produktové zaměření a mnoho dalšího.

newmacsoycandle

Přečtěte si takéTato svíčka za 24 dolarů imituje vůni nově rozbaleného MacuTato svíčka za 24 dolarů imituje vůni nově rozbaleného Macu

Zajímavým prvkem je i sledování pohybu příjmů v přehledných grafech, které ukazují i měsíční procentuální růst či pokles. Podle Rafy Paeze, hlavy projektu Transparent Startups, je transparentnost v byznysu důležitá pro širokou sortu lidí. Ať už se jedná o zakladatele, zákazníky, zaměstnance či investory. Rozhraní je tedy určené jak pro jedince, kteří chtějí načerpat inspiraci a přesvědčení, tak i pro nově se rozjíždějící startupy s úmyslem se zviditelnit.

transparentstartups_1005_1

Svůj startup si může zaregistrovat každý, kdo splňuje stanovené podmínky. Ty se týkají technologického zaměření a podávání relevantních informací ohledně příjmů, počtu zákazníků a cest do budoucna.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym