Tento startup získal 125 milionů dolarů na rozvoj služby se smartphony pro hotelové hosty

Jiří SvobodaJiří Svoboda

handy-1
0Zobrazit komentáře

Cestování je bezesporu jedním z nejlepších způsobů jak utratit své těžce vydělané peníze, avšak účty za roamingové tarify mohou z vaší cesty udělat spíše noční můru. Pokud nechcete skončit s vyluxovanou peněženkou kvůli vyčerpaným mobilním datům nebo nechcete stále vyměňovat svou běžnou SIM kartu za tu od lokálního operátora, může být alternativou služba Handy od hongkongských Tink Labs.

Tato služba má za cíl rozmístit po co největším množství hotelů smartphony, které si bude moci každý jejich host zadarmo půjčit. Hlavními plusy pro samotné turisty je od běžného volání a posílání zpráv i možnost využívat bezplatně data v mobilu. Z druhé strany se tato vychytávka vyplatí i hoteliérům.

01_photomath_v3_camera_formula

Přečtěte si takéDíky nové verzi této appky si můžete spočítat matematické úlohy pouhým vyfocením příkladuDíky nové verzi této appky si můžete spočítat matematické úlohy pouhým vyfocením příkladu

Statistiky o dosavadním provozu totiž říkají, že každý host, který má k dispozici Handy utratí v hotelu za noc průměrně o 21 dolarů více. To je možné díky tomu, že používané smartphony běží na silně modifikovaném systému Android, do kterého si každý provozovatel hotelu může nahrát informace o svých dalších službách v hotelu. Možné je i nastavit Handy tak, aby se přímo z něj daly hotelové, ale i jiné služby objednávat a z nich získávat provize.

handy2

Tink Labs chce pomocí právě obdržené investice ve výši 125 milionů dolarů svou službu rozšířit do mnohonásobně většího množství hotelů. V současné době operuje přibližně ve stovce hotelových řetězců, v nichž Handy využije až milion lidí měsíčně. Celkově je tak až v půlce ubytovacích zařízení v Singapuru a Hongkongu a ve čtvrtině v Londýně.

Velký hráč na asijském trhu

Valuace projektu i díky obrovské investici přesáhla již 500 milionů dolarů, což z ní dělá jeden z nejhodnotnějších startupů v Asii. Většinu z této částky tvoří kapitál giganta Foxconn. Kwonk, zakladatel Tink Labs, dodal, že do budoucna kromě vývoje vlastního hardwaru chystá i ztrojnásobit počet svých zaměstnanců.

handy4

Diskuze (0)

Novinka

Anonym