Google představil vlastní nabušený telefon Pixel, kterým chce ukončit nadvládu iPhonu

Filip HouskaFilip Houska

pixel3
0Zobrazit komentáře

Dlouhou dobu se o tom spekulovalo. Nyní veškeré domněnky končí a nastupuje realita. Společnost Google v rámci své tiskové konference, která se konala v kalifornském San Franciscu, představila dva nové smartphony pod označením Pixel. Ty mají těžit především z nejpokročilejšího fotoaparátu, který byl kdy implementován do chytrého telefonu, výkonného procesoru a aktualizované verze operačního systému Android s přímou podporou virtuální reality.

Čerstvě představené smartphony, které mají hliníkové tělo a skleněná záda, přicházejí ve dvou velikostech. Základní varianta pod názvem Pixel má 5 palcovou úhlopříčku displeje s Full HD rozlišením a větší model s označením Pixel XL disponuje úhlopříčkou o 5,5 palcích a Quad HD panelem. Oba modely se mohou pyšnit displeji AMOLED, výkonným čipem Snapdragon 821 od Qualcommu, 4GB pamětí RAM a poměrně slušnou výdrží baterie (2 770 mAh a 3 450 mAh).

newmacsoycandle

Přečtěte si takéTato svíčka za 24 dolarů imituje vůni nově rozbaleného MacuTato svíčka za 24 dolarů imituje vůni nově rozbaleného Macu

Pixel a Pixel XL nabízí kapacitu 32 a 125 GB – uvedené specifikace však nejsou tím hlavním lákadlem. Google důrazně zmínil, že oba modely v sobě skrývají tu nejlepší kamerovou soustavu s nejkratší dobou zachycování snímků. Podle webu DxOMark, který testuje kvalitu fotografií, naměřily telefonní vlajkové lodě Googlu skóre 89, což se žádné konkurenci zatím nepovedlo. Použitá technologie má 12,3megapixelové rozlišení, pixely o velikosti 1,55 mikronu a objektiv se světelností f/2.0.

pixel_1004_1

Novinky také přicházejí se zabudovanou asistenční funkcí Google Assistant, která je například typická pro nový komunikátor z totožných dílen – Google Allo. Zajímavostí je také možnost neomezeného cloudového úložiště Google Drive, kde může uživatel nahrávat fotky a videa, nebo podpora virtuální reality Daydream View (celý headset byl mimo jiné také představen v rámci této konference) na základě aktualizovaného operačního systému Android.

google

Za základní variantu Pixelu s kapacitou 32 GB musí zájemce vynaložit 649 dolarů, tedy nějakých 15 600 korun (model se 128 GB přijde na v přepočtu 18 tisíc korun). Model Pixel XL bude nabízen za 769 dolarů (cca 18,5 tisíce korun) a 869 dolarů (cca 21 tisíc korun) se stekným poměrem kapacit. Telefony bude možné zakoupit v černé nebo stříbrné barvě. K dispozici bude také modrá, ovšem jen u specifických prodejců.

Snaha o vyrovnání se iPhonu, nejen vzhledem, ale i cenou, je vcelku evidentní. Jestli se Googlu ovšem podaří probudit své skomírající prodeje chytrých telefonů, mezi kterými dosud vedl pouze Google Nexus, a zařadit se mezi obry Samsung a Apple, na to si budeme muset počkat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym