Zendoro: nový český projekt, který chce nabízet online prodej nemovitostí s nízkou fixní provizí

Jiří SvobodaJiří Svoboda

founders1

Zakladatelé projektu: Andrej Sýkora, Adéla Bezstarosti a Tomáš Juchelka

0Zobrazit komentáře

Trh s nemovitostmi si už několik desítek let zachovává ten samý model, který je velmi těžké ze své podstaty měnit. To však neznamená, že by sám o sobě nepotřeboval reformu, která by ho zásadním způsobem změnila a přiblížila více k zákazníkům, než neprůhledným informacím při nákupu i prodeji nemovitostí. S tím chce pomoci i další z českých startupů.

Vše začalo, když zakladatel Tomáš Juchelka pomáhal s prodejem domu přes realitní kancelář. S nabízenými službami a výší provize nebyl spokojen a tak se rozhodl dům prodat na vlastní pěst, díky čemuž zjistil, že veškerá administrativa i odhad ceny je komplexní a náročný proces. Na základě vlastní zkušenosti tak Juchelka přizval několik kolegů a společně vytvořili Zendoro – produkt, který by rád nahradil klasické realitky, díky razantně snížené provizi za všechny potřebné služby.

acces

Přečtěte si takéTento plugin umí bez vyzrazení hesla sdílet s přáteli placené účty na Netflixu či SpotifyTento plugin umí bez vyzrazení hesla sdílet s přáteli placené účty na Netflixu či Spotify

Ta je narozdíl od většinou šestimístných částek z realitních kanceláří pevně zafixována na 39 990 Kč, za což zákazník obdrží objemný balík služeb, které pokrývají prakticky vše od nafocení bytu, vytvoření virtuální prohlídky, samotné inzerce, sehnání kupujícího nebo úschovy peněz a smlouvy, až k předání klíčů novému vlastníkovi.

zendoro

Zendoro chce potencionální zájemce přesměrovat na sebe a každého z nich prověřit, tak aby samotní prodejci neztráceli čas například s makléři z realitních kanceláří, které chce Zendoro eliminovat.  Vybrané nabídky na schůzky se poté jednoduše nahrají do přehledné aplikace. Po prodeji je pak samozřejmostí i zajištění přepisu v katastru nemovitostí. Služba, kterou provozně vede Adéla Bezstarosti, se bude po svém spuštění prozatím zaměřovat především na pražskou klientelu s postupným rozšířením do dalších měst.

mobile1

Počet kvalitních projektů, usnadňujích prodej i pronájem v ČR roste

V únoru letošního roku například investiční skupina Enern vstoupila několika milionovou investicí do projektu Flatio.cz, který zprostředkovává střednědobé pronájmy nemovistostí v Praze a Brně a vznikl jako další projekt úspěšného studentského realitního portálu StudentReality.cz, založeného Radimem Rezkem.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym